Een industrieel interieur

06-03-2020

De basis van het interieur

Een kleur die je veel terug ziet komen in een industrieel interieur is grijs. Dit kan lichtgrijs zijn, maar ook een betonlook grijze kleur. Het is niet vanzelfsprekend dat alleen een donkere kleur past bij een industrieel interieur. Sterker nog, wanneer je alleen de kleur grijs gebruikt wordt het interieur erg kil. Het is daarom leuk om een grijze kleur te combineren met één accent kleur. Dit kan roze zijn, maar ook groen, blauw of geel is leuk te combineren en zorgt voor sfeer in het interieur.

 

Deze materialen zijn een must

In een industrieel interieur mag metaal, staal of ijzer absoluut niet ontbreken. Deze materialen zorgen voor een ruige sfeer in het interieur en dit past helemaal bij een industriële look. De mate waarin je het materiaal toevoegt in het interieur is helemaal aan jou. Hoe meer koele materialen, hoe koeler en ruiger het interieur oogt. Hout zorgt voor kleur en gezelligheid in het interieur. Kies bijvoorbeeld een tafel met een houten blad en een stalen onderstel. Dit past helemaal bij een industrieel interieur en zorgt ook voor een warme sfeer.

Industriële items in de woonkamer

Wil jij een complete industriële woonkamer? Ga dan voor een paar mooie eyecatchers. Denk bijvoorbeeld aan een grote industriële kast. Vitrinekast Marcia of Vitrinekast Davy hebben beide een stoere look en passen perfect in een industrieel interieur. Combineer een kast met een mooi industrieel dressoir of tv-meubel. Door een aantal stoere items aan te schaffen in het interieur wordt jouw woonkamer een mooi geheel. Een industriële tafel is ook niet te missen. Ga voor een mooi houten tafelblad of een betonlook tafel. Deze passen perfect in een industrieel interieur.

 

Maak je woonkamer af met accessoires

Wil je het interieur niet volledig industrieel maken? Dan kan je er ook voor kiezen om een paar opvallende industriële accessoires in het interieur toe te voegen. Denk bijvoorbeeld aan een grote industriële lamp. Hang deze boven de eetkamertafel en jouw interieur krijgt gelijk al een beetje een industriële look. Een grote metalen vaas of mand zal ook erg leuk staan in het interieur.

Less is more

Een belangrijke regel bij het inrichten van jouw industriële interieur is; less is more. Ruim alle prullaria op en stop deze in een mooie opbergdoos. Daarnaast is het belangrijk dat je geen onnodige meubels in het interieur hebt staan. Zo creëer je echt een mooie industriële woonkamer. Vind je jouw interieur te leeg of te kil worden? Kies dan een mooi kleed uit. De zorgt gegarandeerd voor sfeer en warmte in het interieur.

Heb je nog vragen? Stel ze gerust, wij staan voor jou klaar en geven graag advies. Bel ons: 035-8796032 of mail naar info@gigameubel.nl