Hoe bepaal ik de grootte van mijn eettafel?

27-01-2020

Grootte eettafel

Om de juiste afmeting te bepalen voor de eettafel, spelen een aantal factoren mee. Hoe groot zijn jouw eetkamerstoelen? Voor welke vorm eettafel ga je en welk onderstel kies je? Ben je nog niet uit over de vorm? Lees dan hier advies over de vorm van je eettafel. Naast deze onderdelen hangt de grootte van de eettafel af van het aantal mensen en de grootte van de ruimte.

Afmetingen eetkamerstoelen

Het is belangrijk om voor de aanschaf van een nieuwe eettafel na te gaan hoe groot jouw (toekomstige) eetkamerstoelen zijn. De combinatie eettafel en eetkamerstoel bepalen jouw zithouding. Per stoel heb je een breedte van 60-65 cm nodig. De gemiddelde zithoogte voor een eetkamerstoel is tussen de 43-46 cm. De breedte van een eetkamerstoel verschilt van 46-55 cm. 

Afmetingen rechthoekige eettafel

Afhankelijk van de ruimte in jouw woning wordt de grootte van de eettafel gekozen. In onze collectie eettafels vind je diverse tafels in verschillende formaten. Zo is er voor elk interieur een bijpassende eettafel. Een ideale eettafel heeft een hoogte van 75-76 cm. De breedte is afhankelijk van het aantal personen aan tafel. Ben je bijvoorbeeld met z’n tweeën dan heb je aan een minder brede tafel van 70 cm al voldoende. Wanneer je met acht personen bent heb je een eettafel van minstens 220 cm breed nodig.

 

Afmetingen vierkante eettafel

Belangrijk om te weten is dat je ook genoeg ruimte om de tafel zelf moet hebben, zodat je de stoel gemakkelijk kan aanschuiven. De ruimte die je nodig hebt om je stoel naar achter te kunnen schuiven is tussen de 60-70 cm. Wil je ook loopruimte om jouw tafel heen dan kun je hier ook 60 cm voor rekenen. Als je de ruimte voor het aanschuiven van de eetstoelen en de loopruimte bij elkaar optelt komt jouw eettafel 120 cm van de tafel af te staan. Dit is geen probleem als je genoeg ruimte hebt.

Afmetingen ronde eettafel

Voor de ronde tafel geldt hetzelfde als voor de rechthoekige en vierkante tafel. Het formaat dat je kiest hangt af van de grootte van de ruimte en hoeveel mensen er aan tafel moeten kunnen passen. Aan een ronde tafel zit je comfortabel als je een ruimte hebt van tenminste 60 cm breed. 

 

Afmetingen ovale eettafel

 

Heb je nog vragen? Stel ze gerust, wij staan voor jou klaar voor advies. Bel ons: 035-8796032 of mail naar info@gigameubel.nl