Print en praal

16-09-2019

Kleuren & motiefjes

In Azië zijn we ondergedompeld in een wereld vol kleuren, geuren en motiefjes. Ik ben hier dol op, het mag van mij best een beetje opvallend zijn allemaal. Mijn vriend kan deze stijl ook waarderen maar liefst in een wat subtielere vorm. In ons huis zijn dan ook zeker wat (gekleurde) printjes terug te vinden, maar niet op supergrote oppervlakten of met hele felle kleuren. We zoeken bewust naar compromissen.

Wanddecoratie

Er zijn natuurlijk talloze manieren om een bepaald dessin terug te laten komen in je interieur. Denk aan behang (meteen ook de meest drastische vorm), tapijt, kussens, gordijnen of natuurlijk door een printje aan de wand te hangen. Wij hebben verschillende afbeeldingen en teksten aan de muur (gehad) maar zijn nog steeds op zoek naar een nieuwe variant. Ik ben stiekem verliefd geworden op de Miyagi Flowers wandkaart van by Boo maar daar kan ik mijn vriend helaas nog niet van overtuigen. De zoektocht gaat dus verder.

foto2

Tapijt

Waar we het wel al over eens zijn geworden, is dat we graag wat zon in huis willen halen voor de wintermaanden. Dit gaan we doen door de trendkleur okergeel toe te voegen in de vorm van een tapijt mét print en bijpassend rolkussen om de bank te sieren (zoals te lezen in mijn vorige blog). Het nieuwe vloerkleed heeft een subtiele, oosters achtige print die ons allebei erg aanspreekt. Hopelijk kunnen we hiermee het zonnige vakantiegevoel een beetje vasthouden.

tapijt

Souvenirs

Misschien nog leuk om te vertellen: welke souvenirs wij voor onszelf hebben meegenomen van onze reis. We hebben een traditionele gebedsketting gekocht die nu over ons kaartenrekje hangt. In het rekje hebben we een mooie kaart toegevoegd van een muurschildering die we onderweg tegenkwamen in Georgetown, Penang. Verder een setje eetstokjes, cheesy magneten om de afzuigkap op te fleuren en een aantal prachtige schelpen die we op Langkawi vonden. Daarnaast hebben we een heleboel mooie foto’s gemaakt die we wellicht ook nog op een creatieve manier kunnen gebruiken voor aan de wand…krijg ik misschien toch nog mijn opvallende print!