Trends & InspiratieWoonkamer inspiratieEetkamer inspiratieSlaapkamer inspiratie 26 januari 2023

Creëer sfeer met kaarsen

Door A photo of Giga Meubel Giga Meubel  van Giga Meubel

Kaarsen zijn misschien wel één van de oudste manieren om de sfeer in huis te verbeteren. Vanaf het moment dat mensen vuur ontdekten, zijn ze ermee aan de slag gegaan om het te gebruiken voor licht en warmte. Maar kaarsen zijn niet alleen nuttig voor de praktische zaken, ze kunnen namelijk ook een geweldige aanvulling zijn op de sfeer in huis. Of je nu een romantische avond wilt creëren, of gewoon wilt ontspannen met een goed boek, kaarsen zijn een eenvoudige manier om dat te bereiken. In deze blog kijken we naar de vele voordelen van kaarsen en hoe ze kunnen worden gebruikt om je huis een gezellige en aangename sfeer te geven.

Geurkaarsen

Laten we beginnen met de geurkaarsen. Geurkaarsen verspreiden een heerlijke geur naar wens door je woning. De geuren die kaarsen afgeven kunnen de sfeer in huis veranderen en zelfs emoties oproepen. Daarnaast hebben geurkaarsen een rustgevend effect. Geurkaarsen komen in allerlei verschillende geuren waardoor er altijd een geur tussenzit die bij je past. Bijvoorbeeld een frisse geur van citrus en perzik of mango en grapefruit of ga voor een zachte vanillegeur. 

Kaarsen stylen in je interieur

Kaarsen zijn niet alleen geweldig voor het creëren van sfeer, maar kunnen ook worden gebruikt als decoratie. Groepeer kaarsen met verschillende kleuren en maten om een gave look te creëren. Plaats de kaarsen op een mooi plateau of dienblad en gebruik voor dinerkaarsen een mooie kandelaar. Je kunt kaarsen ook combineren met geurstokjes of vazen, let bij het combineren van verschillende geurkaarsen of geurkaarsen met geurstokjes op dat je gebruik maakt van één geursoort, zodat de geuren het best tot zijn recht komen. Je kunt de kaarsen op de salontafel, eettafel, in de vensterbank of op een lage kast plaatsen. 

De sfeer van kaarsen

Kaarsen zijn een geweldige manier om sfeer toe te voegen aan een ruimte. De warmte en het licht van kaarsen kunnen een ruimte meteen een gezellige en intieme sfeer geven. Met behulp van kaarsen tover je de ruimte gemakkelijk om naar een andere sfeer. Ga bijvoorbeeld voor een romantische setting of een ontspannen uitstraling voor als je een boek leest. Dit maakt kaarsen ideaal voor gebruik in de woonkamer, slaapkamer of eetkamer. 

Win een By-Boo geurkaars

Vanaf vrijdag 27 januari maak je bij Giga Meubel kans op een heerlijke By-Boo geurkaars. Wij geven namelijk in samenwerking met By-Boo 3 keer de Scented candle Artistic moments weg. De Scented candle Artistic moments – medium is gemaakt van soya wax en heeft een zachte geur met tonen van vanille. Het glas van de kaarsen is mondgeblazen waardoor elk glas een uniek gerookt effect heeft. Kijk op ons instagramaccount @gigameubel om mee te doen aan deze te gekke actie. De actie duurt tot vrijdag 3 februari.



Ben je na het lezen dan deze blog geïnspireerd geraakt om aan de slag te gaan met het decoreren met kaarsen of wil je graag persoonlijk advies over kaarsen? Neem contact met ons op of kom langs in onze showroom in Soest. Onze interieurspecialisten staan voor je klaar en kunnen je deskundig advies geven. Graag tot snel! 

Deel dit artikel

Laatste meubel trends, inspiratie & tips!