Trends & InspiratieWoonkamer inspiratieEetkamer inspiratie 15 maart 2023

Haal de lente in huis met deze interieurtrends

Door A photo of Giga Meubel Giga Meubel  van Giga Meubel

Ah, de lente! De tijd van het jaar waarin de bloemen bloeien, de vogels fluiten en de zon weer begint te schijnen. Het is een seizoen vol nieuw leven en frisse energie, en wat is er beter dan die energie in je huis te brengen met de nieuwste interieurtrends van het seizoen? Bij Giga Meubel zijn we helemaal gek op de lente en alles wat daarbij hoort. Dus als je op zoek bent naar inspiratie om je huis lenteproof te maken, lees dan snel verder!

Lichte kleuren

Bij de lente hoort een frisse uitstraling, hierbij spelen licht en kleur een belangrijke rol. Maak gebruik van lichte, vrolijke kleuren om het gevoel van de lente in je gehele interieur terug te laten komen. Lichte kleuren zoals pastelkleuren zijn perfect om het gevoel van de lente in huis te brengen. Denk aan zachtroze, lichtblauw, mintgroen en lavendel. Deze kleuren zijn niet alleen perfect voor op de muren, maar ook voor meubels en accessoires. Bijvoorbeeld armstoel Benson, in een mooie lichtblauwe of roze kleur. Combineer deze kleuren met wat natuurlijke materialen zoals hout en linnen voor een prachtig, lenteproof interieur.

Maximalisme

Maximalisme is een trend waarin kleur een belangrijke rol speelt. Kleurrijke en gedurfde combinaties worden vaak gebruikt om een interieur echt tot leven te laten komen. Dit voorjaar zijn de kleuren roze en groen erg populair. Roze geeft een romantische en speelse sfeer, terwijl groen zorgt voor een fris en natuurlijk effect. Door deze kleuren te combineren ontstaat er een energiek en speels effect. Of het nu gaat om het toevoegen van roze en groene accessoires of het schilderen van een hele muur, het gebruik van deze kleuren in een maximalistisch interieur zorgt voor een unieke en persoonlijke uitstraling. Dit toffe vloerkleed van HKliving past perfect bij deze trend en is een echte eyecatcher in je woonkamer.

Ronde vormen

Een andere populaire interieurtrend van dit seizoen is het gebruik van ronde vormen. Salontafels met organische vormen zijn een uitstekende manier om deze trend in huis te halen. In plaats van traditionele vierkante of rechthoekige tafels, hebben deze tafels zachte en afgeronde randen die een speelse uitstraling creëren. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende materialen, zoals hout, glas en natuursteen. De tafels met ronde vormen passen bij verschillende interieurstijlen, van Scandinavisch tot modern. Kies bijvoorbeeld voor salontafel Mila, vervaardigd uit donker mangohout.

Een nieuwe look met accesoires

Het is natuurlijk lastig om elk seizoen je complete interieur om te gooien met nieuwe meubels. Maar dat betekent niet dat je niet kunt genieten van een woonstijl die past bij het jaargetijde en de zonnige sfeer in huis. Gelukkig hebben wij dé lifehack voor jou. Kies voor een neutrale basis waarmee je alle kanten op kunt. Denk aan rustige kleuren zoals beige of grijs. Vervolgens kun je door het gebruik van verschillende accessoires, zoals sierkussens, vloerkleden en wanddecoratie, je interieur helemaal inrichten naar het seizoen. Zo creëer je een flexibel interieur dat nooit gaat vervelen!

Deel dit artikel

Laatste meubel trends, inspiratie & tips!