Trends & InspiratieOnderhoudWoonkamer inspiratieEetkamer inspiratieSlaapkamer inspiratie 3 mei 2022

Vloerkleed reinigen

Door A photo of Giga Meubel Giga Meubel  van Giga Meubel

De meeste mensen hebben in de woonkamer wel een vloerkleed liggen. Na een tijdje wordt het kleed vies en stoffig en moet je het reinigen. Je kan er voor kiezen om het vloerkleed zelf te reinigen. Je kan er ook voor kiezen om het vloerkleed professioneel te laten reinigen. Als je je vloerkleed regelmatig stofzuigt, dan zorg je ervoor dat het meeste vuil verdwijnt. Het is het beste om je vloerkleed twee keer per week te stofzuigen. 

Manieren om te reinigen 

Er zijn verschillende manieren om je vloerkleed te reinigen. Je kan er voor kiezen om tapijtreiniger te gebruiken. Dit is handig als er een vlek in je vloerkleed zit, of als je je vloerkleed gewoon even wilt opfrissen. Je kan kant-en-klare tapijtreiniger kopen, maar je kan het ook zelf maken. Dit is net zo makkelijk. Dit doe je door azijn of ammoniak te mengen met water. Een tweede optie is om je vloerkleed te stoomreinigen. Als je dit twee keer per jaar doet dan houd je je vloerkleed mooi en schoon. Door de stoom worden de meeste bacteriën tot diep in de vezels. Vlekken en vieze geurtjes hebben zo geen schijn van kans. Het is best prijzig om een stoomreiniger aan te schaffen. Je kan daarom ook een stoomreiniger huren. 

Vloerkleden kopen bij Giga Meubel 

Vind je het tijd voor een nieuw vloerkleed dan bij je bij Giga Meubel aan het juiste adres. We hebben een ruim assortiment aan vloerkleden van verschillende merken. Onder andere van merken zoals Dutchbone en By-Boo. Neem een kijkje op de website en kies een vloerkleed uit die bij jou past! 

Deel dit artikel

Laatste meubel trends, inspiratie & tips!