Trends & InspiratieSlaapkamer inspiratieKinderkamer inspiratie 20 september 2022

Een stoere jongenskamer inrichten

Door A photo of Giga Meubel Giga Meubel  van Giga Meubel

Voor elke stoere jongen is het van belang om een stoere jongenskamer te hebben. Een stoere slaapkamer die laat zien waar hij van houdt en natuurlijk hoe cool hij is. Een kamer waarbij zijn vriendjes het liefst elke dag wel willen komen spelen. Maar hoe pak je dat aan? 

Brainstormen

Afhankelijk van de leeftijd van je zoon, kun je samen met hem gaan brainstormen. Hoe wilt hij dat zijn kamer eruit komt te zien? Is hij gek op dino’s of wil hij later astronaut worden? Verwerk het in het interieur van zijn kamertje. Vraag hem naar zijn lievelingskleuren, maar onthoud wel dat kinderen snel van smaak kunnen veranderen. 

Spelen met kleuren en materialen

Als je hebt bepaalt welke kleuren er in de stoere jongenskamer moeten komen, kun je gaan nadenken hoe je de kleuren wilt toepassen. Kies je voor een accentmuur in combinatie met neutrale wanden? Of kies je ervoor om alle muren neutraal te houden en de lievelingskleur van je zoon in de accessoires te verwerken? Op die manier kun je gemakkelijk de kamer veranderen als je zoontje de kleur zat wordt. Daarnaast is het leuk om te experimenteren met verschillende materialen in dezelfde kleuren, dit zorgt voor een speels effect. 

Een kleine jongenskamer

In een kinderkamer is de ruimte vaak beperkt. Hoe zorg je ervoor dat je al het speelgoed, alle kleding en alle andere spulletjes van je zoontje toch kwijt kunt en hoe voorkom je dat het een rommeltje wordt? Wij raden je aan om in de stoere jongenskamer te werken met hoge kasten. Kies bijvoorbeeld voor een lockerkast uit onze populaire serie Pip. Deze kasten hebben eens stoer uiterlijk en passen dus perfect in de jongenskamer. Kies bijvoorbeeld een Kledingkast Locker Pip Zwart of Kledingkast Locker Pip Taupe. Zo gebruik je zo min mogelijk vloeroppervlak, waardoor je stoere jongen nog genoeg ruimte heeft om te spelen. 

  
 

Een stoere kinderkamer met een thema

Om de inrichting van je jongenskamer eenheid te geven kun je kiezen voor een thema. Kies bijvoorbeeld een jungle, oceaan of indianen thema. Voor een jungle thema kun je gebruik maken van verschillende tinten groen, gave dieren en een bladvormige speelmat van Moi Mili. Bij een oceaan thema kun je denken aan blauwe muren en vissen of misschien zelfs haaien. Voor een indianen thema kun je creëren met cactussen, dromenvangers en een gave tipi tent

   

Stoere meubels voor de kinderkamer

Een bed voor op de slaapkamer van je kind is natuurlijk het allerbelangrijkste onderdeel. Woood heeft Mees Bed Metaal Zwart dat is een stoer bed dat gaaf staat in elke kamer. Het zwarte stalen frame geeft een robuuste look aan de slaapkamer van je kleintje. Een stoere fauteuil is ideaal om een boekje te lezen of gewoon om lekker te chillen. Fauteuil Jerry Bouclé Groen is niet alleen stoer, maar door de bouclé stof ook nog eens heerlijk zacht. 

  

Stoer betekent natuurlijk voor ieder kind iets anders en de ideeën uit deze blog zijn natuurlijk ook hartstikke leuk voor een stoere meidenkamer. Luister goed naar de wensen van je kind en ga samen creatief aan de slag! Heb je na het lezen dan deze blog nog vragen of wil je graag persoonlijk advies over het inrichten van een stoere jongenskamer? Neem contact met ons op of kom langs in onze showroom in Soest. Onze interieurspecialisten staan voor je klaar en kunnen je deskundig advies geven. Graag tot snel!



Deel dit artikel

Laatste meubel trends, inspiratie & tips!