Trends & InspiratieWoonkamer inspiratieEetkamer inspiratie 13 december 2022

Welke woonstijl past bij jou?

Door A photo of Giga Meubel Giga Meubel  van Giga Meubel

Je hebt op onze website of in tijdschriften vast wel eens de verschillende woonstijlen voorbij zien komen. Maar wij kunnen ons ook voorstellen als je door de bomen het bos niet meer kunt zien. Van Japandi tot Hotel Chique en van Bohemian tot Industrieel, maar welke woonstijl past het beste bij jou? Het ontdekken van de woonstijl of woonstijlen die bij je passen helpt je bij het inrichten van je woning en het kiezen van de juiste meubels, waardoor je je écht thuis gaat voelen. 

Japandi

Ben je fan van lichte, zachte kleuren en organische vormen in je interieur? Dan is de Japandi stijl de stijl voor jou. In het Japandi interieur wordt de Japanse woonstijl gecombineerd met de Scandinavische woonstijl. Naast licht kleurgebruik en organische vormen, ligt bij Japandi de focus op de functionaliteit van de meubelen. Uit de Japanse woonstijl zijn de lage tafels meegenomen. Er wordt veel gebruik gemaakt van natuurlijke materialen zoals bamboe en rotan. Een Japandi interieur hoort eenvoudig te zijn, dus blijf weg van extravagante meubels en onnodige tirelantijntjes. Salontafel Olaf past met zijn lage, organische blad en natuurlijke kleuren perfect in deze stijl.

Hotel Chique

Je bent vast wel eens in een hotel geweest waar je je ogen uitkeek. Ben je gek op een warme, knusse en luxueuze uitstraling in huis? Dan is een Hotel Chique interieur de stijl voor jou. In deze stijl warme en opvallende kleuren gebruikt, hierbij kan je denken aan rood, groen, donkerblauw, okergeel of bordeaux, ook gouden accenten zijn in deze stijl niet te missen. Als basiskleuren wordt er vaak gebruik gemaakt van kleuren als beige, wit, grijs en zwart. In een Hotel Chique interieur wordt ton-sur-ton veel toegepast, hierbij combineer je meerdere tinten van één kleur. De materialen die in een Hotel Chique interieur veel worden gebruikt zijn velvet en marmer. Denk bijvoorbeeld aan fluwelen eetkamerstoelen, fluwelen banken en marmeren tafels. In een Hotel Chique interieur woonkamer is het ook leuk om een accentmuur met opvallend behang te maken. Stoel Turin heeft een chique velvet groene zitting en een mooi gouden onderstel. 

Scandinavisch

Net als de Japandi woonstijl is het Scandinavisch interieur heel minimalistisch en functioneel. De twee stijlen hebben veel overeenkomsten en zijn dan ook goed met elkaar te combineren. Maar waar zit nu precies het verschil? Het grootste verschil tussen het Scandinavische en het Japandi interieur zit hem in het gebruik van kleuren en vormen. In een Scandinavische woonstijl komen vooral veel witte tinten toe, waar Japandi juist meer gebruik maakt van warmere tinten. Naast wit kun je in een Scandinavisch interieur denken aan kleuren als grijs, maar ook pasteltinten zoals babyblauw, lichtgroen, poederroze en lichtgeel kunnen heel mooi gecombineerd worden in deze woonstijl. Ook in de Scandinavische stijl wordt er weer veel gebruik gemaakt van natuurlijke materialen zoals hout, wol, linnen en leer. De stijl is ook goed te herkennen aan de rechte, slanke en dunne vormen, bijvoorbeeld in tafels, kasten en stoelen. Dus houd je van een minimalistische stijl met subtiele elementen en natuurlijke materialen? Dan is een Scandinavisch interieur de stijl voor jou. Lounge Bank Lido past met zijn neutrale kleur en dunne poten perfect in de Scandinavische stijl.

Bohemian

Als je op zoek bent naar een vrolijke woonstijl waarin eigenlijk alles mag, dan is Bohemian de stijl voor jou. In een Bohemian interieur worden vrolijke kleuren en patronen gecombineerd, maar ook natuurlijke materialen en speelse vormen brengen deze stijl tot leven. Denk aan kussentjes met franjes, grafische vloerkleden, wanddecoraties en rotan. Speel met structuren voor een speels effect, bijvoorbeeld door het combineren van jute en velvet. Daarnaast is groen onmisbaar in een Bohemian interieur, plaats je huis vol met planten of ga voor een jungle print op het behang. Hanglamp Sola past met zijn speelse vorm en natuurlijke kleuren heel goed in de Bohemian stijl. 

Urban Chique

Ben je op zoek naar een stedelijke woonstijl met veel contrast? Dan is Urban Chique de woonstijl voor jou. In deze stoere woonstijl wordt er veel gebruik gemaakt van de materialen metaal en velvet, ook hierin zie je weer duidelijk het contrast komen, het zachte velvet en het stoere metaal. Daarnaast doen de materialen (mango)hout, staal, ijzer, marmer, teddy en leer het ook super in deze woonstijl. Ook vintage accessoires, planten en minimalistische elemten zijn in een Urban Chique woonkamer niet meer weg te denken. Maak deze stijl compleet met grote schilderijen aan de muur, gave koffieboeken op tafel en andere opvallende accessoires. Dressoir Roman past met zijn stoere uitstraling helemaal in de Urban Chique stijl. 

Landelijk

Als je op zoek bent naar een gezellig en warm, maar sober interieur dat geïnspireerd is op het plattelandsleven is de landelijke stijl echt iets voor jou. Het landelijke interieur wordt gekenmerkt door ronde vormen en een sobere en minimalistische vormgeving. In deze stijl wordt gebruik gemaakt van een rustig kleurenpalet zoals beige, wit en warm grijs. Naast deze basistinten kan er ook gekozen worden om gebruik te maken van pasteltinten, maar felle kleuren worden in deze stijl niet gebruikt. De natuurlijke tinten zorgen voor een rustige uitstraling en een gemoedelijke sfeer in huis. In een landelijk interieur is een zachte, stoffen bank met grote kussens onmisbaar, net als een robuuste houten eettafel. Een echte houten vloer zorgt voor een mooie basis voor de landelijke woonstijl. Eettafel Yvette is volledig gemaakt van mangohout en past perfect in het landelijke plaatje.

Industrieel

Ben je op zoek naar een stoere interieurstijl met donkere kleuren? Dan is de industriële woonstijl de stijl voor jou. In een industrieel interieur spelen hout, metaal en beton de hoofdrol, deze materialen combineren tot een stoer, stedelijk en robuust geheel. De kleuren die in deze woonstijl worden gebruikt zijn zwart, (cognac)bruin, grijs en donkergroen. Een leren bank in een donkere kleur zoals cognacbruin, antraciet of zwart is onmisbaar in deze stijl, maar ook een kast of eettafel met hout en zwart metaal, zoals vakkenkast Lucas wordt heel veel gezien in een industrieel interieur. 

 

Ben je na het lezen dan deze blog geïnspireerd geraakt door de interieurstijlen of wil je graag persoonlijk advies over de juiste stijl voor jou? Neem contact met ons op of kom langs in onze showroom in Soest. Onze interieurspecialisten staan voor je klaar en kunnen je deskundig advies geven. Graag tot snel!



Deel dit artikel

Laatste meubel trends, inspiratie & tips!