Welke eettafel vorm kan ik het beste kiezen?

24-01-2020

Rechthoekige tafels

Deze eettafel is perfect voor als je op zoek bent naar een eettafel waar je met veel mensen aan wilt zitten. De rechthoekige eettafel zien we dan ook het meest terug in veel interieurs. Het nadeel van deze tafel is dat kinderen zich aan de hoeken van de tafel kunnen bezeren. De rechthoekige eettafel biedt plekken voor een groot gezin, maar ook voor al jouw spullen. Denk aan toffe accessoires of een uitgebreid diner. De rechthoekige tafel neemt dan ook het meeste ruimte in beslag. 

Rechthoekig

Vierkante tafels

Een vierkante tafel is geschikt voor kleinere ruimtes omdat deze tafel vaak ruimtebesparend zijn. Een ander voordeel is dat elke persoon op gelijke afstand zit van elkaar, iedereen kan goed bij het midden van een tafel met bijvoorbeeld het spelen van een spelletje. Het nadeel van de vierkante eettafel is dat je minder stoelen kunt aanschuiven dan bij de rechthoekige-, ovale of ronde variant. Bovendien is er kans dat kinderen zich bezeren aan één van de hoeken van de tafel.

Vierkante

Ovale tafels

Een ovale tafel is een combinatie van de ronde-, en de rechthoekige tafel. Het voordeel van deze tafel is dat je er veel gasten aan kwijt kunt en dat de tafel gebruiksvriendelijk is. De ronde hoeken maken het mogelijk dat er meerdere mensen aan kunnen schuiven. Houd hierbij wel rekening met de keuze voor een onderstel (kruispoot, U-poot, O-poot). Bovendien is de ovale eettafel geschikt voor een smalle ruimte, je kunt namelijk gemakkelijk om de tafel heen bewegen. Het nadeel van de tafel is dat je deze niet tegen een muur aan kunt schuiven.

Ovale

Ronde tafels

De ronde tafel wordt steeds populairder. Een ronde eettafel heeft een gezellige uitstraling en is een efficiënte benutting van de ruimte, iedereen kan aan deze tafel gemakkelijk de spullen bereiken die op tafel staan. Verder kun je makkelijk rondom een ronde tafel bewegen en kinderen kunnen zich niet stoten aan een hoek. Een nadeel van een ronde tafel is dat de tafel niet tegen de muur aan kan worden geschoven en dat er minder personen aan de eettafel passen dan aan een rechthoekige of ovale tafel.

Ronde

Heb je nog vragen? Stel ze gerust, wij staan voor jou klaar voor advies. Bel ons: 035-8796032 of mail naar info@gigameubel.nl.