My style

03-09-2019

Het belangrijkste is dat je de materialen en het kleurenpalet door het hele huis hetzelfde houdt. De kleuren bij ons zijn: wit, groen, grijs touch of oker/goud/zwart. Ook kies ik daarbij altijd voor natuurlijke materialen zoals: wol, katoen, hout, bamboe en zeegras. De trend Rotan/Bamboe ook wel: 'de bohemianstyle' genoemd en de natuurlijke materialen zie je op dit moment heel veel, dus dat komt heel goed uit! Zowel in de interieurwinkels maar ook zeker in de lokale kringloopwinkels! Bohemian interieurs herken je dan ook vaak aan het gebruik van natuurlijke materialen, items met een verhaal, aztec prints en denk ook zeker aan planten. Door een rustige basis kun je deze producten en materialen goed combineren!

foto2

Bij ons is dat de kleur van de bank die terugkomt in het handgeweven plaid op onze slaapkamer. Het wollen kleed in onze woonkamer komt terug in de kussens en op Liv haar slaapkamer. Ik ben ook gek op kussens trouwens met mooie prints. Bijvoorbeeld Aztec print, hier heb ik er een aantal van en die hebben 2 kanten een toffe print van zacht suède en silk. Zodat je kan afwisselen, zonder elke keer een nieuw kussen te hoeven kopen! | Kleine tip | En pompom kussens en plaids ik zeg nooit genoeg haha! Het hout van de industriële eetkamertafel Jack komt terug in de kast op onze slaapkamer en in de bijzettafeltjes. En de kleuren wit/beige,  groen, oker, goud, zwart komen overal terug in elke ruimte.

Toen wij de sleutel kregen wist ik dat er een beton muur moest en zou komen die hadden wij destijds op mijn werk en ik was er helemaal verliefd op! Wij krijgen er nog steeds super veel vragen over onze beton muur! Nu zijn jullie vast heel benieuwd naar hoe wij dit hebben gerealiseerd!!! Snap ik helemaal!!! En dat ga ik jullie zeker nog een keer vertellen, nu niet maar ik kom er in een volgende blog nog wel even op terug. “Stay stuned” Als je aan een beton muur denkt, denk je al gauw aan een industriële woonstyle maar geeft hij ook echt een warme uitstraling waardoor wij in het begin kozen voor meer de stoere industriële look! Ook voor de man des huizes. Deze industriële woontrend zag je toen al heel veel maar ook zeker nu kan deze woontrend nog heel goed! En uiteindelijk moet je ook kiezen wat het beste bij jou/jullie past.

foto3

Maar in de loop van de jaren kwamen de schapenvachten, kussens met print, plaids, kandelaars, opbergmanden, wollen vloerkleden en planten in huis. En die zwakken de industriële style weer wat meer af en zo stylen we het geheel meer naar de bohemian style. Met gebruik van veel natuurlijke stoffen en materialen zoals zeegras, katoen, wol, hout. Daarnaast zijn er ook wat planten voor de Bothanical sfeer erbij gekomen! Ze zorgen voor extra zuurstof in huis en zuiveren de lucht. En die inmiddels door het hele huis verspreid staan heerlijk al dat groen in huis. En die groene vingers komen dan vanzelf wel! “Of niet haha…” Over het algemeen wel even goed nadenken in welke ruimte je een plant wilt om daar een passende plant voor te zoeken,  je wilt immers niet dat ze snel dood gaat! Al met al duurde het toch wel even voordat je dus echt weet wat je mooi vind en waar je, je thuis voelt “ons huis” en alle mooie spullen bij elkaar hebt verzameld! Tenminste bij ons. 

foto4

Maar neem de tijd…. Niet te overhaast keuzes maken, ik koop of spaar echt voor iets wat ik mooi vind dat blijf je dan vaak ook heel lang mooi vinden. Het is zonde als je iets koopt en achteraf denkt mmm…. dit was het nou net niet! En ik moet zeggen dat ik best trend gevoelig ben in kleding maar ook in het interieur ik zie altijd wel weer iets moois dat ik denk “ Ja!!” Dit wil ik!! Weer eens even wat anders, iets nieuws in huis. “Ja!!!  zegt mijn vriend jij vind alles mooi en leuk” Nouuuu….valt best mee hoor! Het voordeel van deze mix van stylen is dat alles dus ook heel goed samen kan, als je maar hetzelfde kleur palet en materiaal terug laat komen!

 Liefs Rianne