Uniek en zelfgemaakt!

19-08-2019

De ruimte waar onze eettafel staat heeft eigenlijk maar 1 echte muur, waar ook nog een deur naar onze slaapkamer in zit, want de rest bestaat uit alleen maar ramen en een deur met ramen. Ik noem het vaak de serre maar eigenlijk is het gewoon een uitbouw met veel ramen. Wel zag ik gelijk dat het een ruimte is wat zich goed leent voor planten en mijn idee was dan ook om er een echte groene plantenkamer van te maken. Ook staat in deze ruimte onze eettafel en is er werkplek, maar ook veel ruimte voor planten! Nou is dit niet te tafel waar we dagelijks aan eten want dat doen we meestal in de keuken maar juist daarom moest dit een gezellige ruimte worden waar je kan werken, spelletjes doen of gezellig eten als we visite hebben.

foto1

Daarom wilde ik ook boven de eettafel iets unieks maken waar ik planten op zou kunnen zetten en eigenlijk is het ook heel simpel om te maken en dus een super leuke diy. (Do it yourself) Wij kochten een zwarte steigerhouten plank, zwarte haakjes voor in de plank en een lang stuk zwarte ketting. Aan de plank maakten we 4 zwarte haakjes vast en daaraan 4 gelijke stukken zwarte ketting. Ook maakten we gaten in de plank waar we de snoeren van de lampen doorheen konden doen. De lampen aan de plank geven nog net wat extra’s vind ik, helemaal als ze ’s avonds aan staan. Het stoere zwart in combinatie met hout vind ik erg mooi! Deze lampen heb ik gebruikt. Maar ik vind het leuk om nog een paar leuke lampen te laten zien die heel goed bij dit idee zouden passen! Zoals stoer zwart , chique goud en een touw lamp

foto3

Wij hebben er een snoer tussen gemaakt zodat je ze samen aan kunt doen met een knipper schakelaartje. TIP: Kijk wel goed of je plafond stevig genoeg is voor je begint! Het leukste vind ik om er wat planten op te zetten die ook wat gaan hangen en naar beneden groeien. Ik ben een echte groene planten liefhebber maar er zijn natuurlijk ook genoeg planten met kleur mocht je dat mooier vinden. Het enige lastige is om ze water te geven maar wij hebben er gelukkig een hele stevige tafel onder staan! Je kunt er natuurlijk ook andere dingen aanhangen ter decoratie, zo hang ik er rond de kerst mooie grote sterren aan en met verjaardagen ballonnen.

Super leuk om zelf een uniek iets te maken in je huis wat helemaal bij jou stijl past! Ik ben benieuwd of jullie geinspireerd zijn door onze diy en of jullie zelf ook iets zelfgemaakt in huis hebben!

Liefs Wilma (huisjeboompjeboys)