Waarom planten een absolute must zijn in je interieur

16-05-2019

Maak je huis luchtzuiverend met planten

 Dat planten goed voor je zijn dat wist je waarschijnlijk wel. Naast dat ze ontzettend leuk staan in je interieur hebben ze ook nog eens een luchtzuiverende werking. Ze houden namelijk de luchtvochtigheid op pijl. Heb je weleens last van een droge lucht in huis, hoofdpijn of misschien wel concentratieproblemen? Dan zijn planten wat jij mist in je interieur. Planten zijn als het ware een natuurlijke luchtverfrisser. Ze zetten CO2 om in zuurstof en zo zorgen ze voor een betere luchtvochtigheid. Een typisch gevalletje win-win dus!

banner2

En dan nu je plant decoreren

 Een beetje plant moet natuurlijk ook tof worden gedecoreerd.  Denk aan een stoere tropische plant met grote bladeren. Zet ‘m in een robuuste pot of sfeervolle opbergmand. Wat dacht je bijvoorbeeld van de stoere cork manden van BePure? Of kies voor de trendy zeegras mand met zwarte streep van HK Living. Super leuk! Je kunt je planten natuurlijk op nog veel meer leuke manieren decoreren. Hang ze bijvoorbeeld op aan het plafond, dit bespaard ruimte en het ziet er nog leuk uit ook. Je kan er natuurlijk ook voor kiezen om een groep verschillende planten bij elkaar te zetten. Varieer en kies ervoor om te mixen en matchen met diverse potten. Succes gegarandeerd en je hebt geen last meer van een saaie hoek en natuurlijk de hoofdpijn niet te vergeten..

banner

Wat vind jij van planten in je interieur, een must of kan je prima zonder? Laat het weten onder onze facebook post. Ik ben benieuwd!

Bron foto’s: Het Beste van de Kweker