Zoektocht naar de perfecte eettafel

19-06-2019

Oud naar nieuw

Onze oude eettafel was een grote hardhouten rechthoekige tafel die we hadden meegenomen uit ons oude huis. Eigenlijk was de tafel wat aan de grote kant voor de ruimte, maar omdat ik destijds in dit huis nog geen aparte werkplek had ingericht, fungeerde de eettafel ook als werkplek. Nu ik de computer van tafel heb verbannen en de kinderen ook wat ouder zijn, vonden we dat we wel toe waren aan een nieuwe eettafel. De oude tafel had door de jaren heen heel veel krassen opgelopen en hoewel ik nog even heb getwijfeld of ik 'm misschien wit zou verven en er een andere poten onder zou zetten, besloot ik toch voor wat nieuws te gaan. Het leek me namelijk heel gezellig om voor een ronde eettafel te kiezen!

foto

Ronde eettafel

Tijdens mijn zoektocht naar een mooie, betaalbare tafel kwam ik bij Giga Meubel terecht en ik besloot voor eettafel Buck te gaan. De tafel heeft een diameter van 130 cm en vier zwarte metalen poten die je erop schroeft. Echt een toffe tafel die bijvoorbeeld goed past in een industrieel interieur, maar ook in een vintage, of wat klassieker interieur heel mooi zal staan. Ik vind het altijd best spannend om (online) meubels uit te zoeken omdat ik het moeilijk vind in te schatten hoe het qua formaat etc. in de ruimte zal staan, maar het pakte helemaal goed uit. Ik vind de wat donkerdere kleur hout prachtig en dankzij de zwarte poten staat de tafel ook goed bij onze opvallende keuken. Onze eetkamerstoelen passen er opzich ook prima bij, maar ik krijg stiekem wel zin in nieuwe zwarte stoelen.

foto2

Speels en luchtig

En de ronde vorm is voor ons dus echt een succes! Het staat speels en luchtig en er is rondom de tafel veel meer ruimte. Verder blijft er in de eetkamer ook gewoon heel veel ruimte over waardoor ik ineens ook nog een extra vitrinekastje kwijt kan. Top dus! Qua zitplekken zit het trouwens ook helemaal goed want voor een feestje kun je aan de tafel met gemak 7 stoelen kwijt. Ik ben dus helemaal bij dat ik voor een ronde eetkamertafel ben gegaan, echt een upgrade voor ons interieur en vooral ook een item waar iedere dag heel veel plezier van hebben!

foto3