Dressoirs: de sfeermaker in je huis

13-02-2020

Wat kies jij?

Dressoirs heb je in veel verschillende uitvoeringen, kleuren, maten en materialen. Zo is er altijd wel één die aansluit bij jouw interieur. Kies je voor een houten opbergmeubel? Ga dan voor een robuust dressoir. Ben je meer weg van een moderne stijl en zachte tinten? Dan is Scandinavische dressoir iets voor jou. Wil je juist een beetje het stoere industriële? Ga dan voor de industriële dressoirs van metaal. Je hebt daarnaast ook nog de keuze of je je dressoir met lades of met deuren wilt.

Verschillende soorten dessoirs

De maten van het dressoir zijn verschillend. Je hebt kleine en grote dressoirs. Kleinere dressoirs hebben een gemiddelde breedte van ongeveer 140 cm. Bij de grote dressoirs gaan de maten al snel richting de 220 cm. Dressoirs zijn verkrijgbaar met lades, open vlakken of deuren. Handig om over na te denken is de keuze voor lades of deuren. Houd er rekening mee dat als je gaat voor deuren dat ontlastend kan zijn door het bukken. Lades ontlasten dat bukken een beetje. Kijk dus goed voordat je een dressoir koopt welke maat en model het best bij jou en je interieur past.

Voor het geval dat het meubelstuk bij een eettafel komt te staan is aan de raden de hoogte gelijk te houden aan het dressoir. Wanneer het meubel vrij in een ruimte staat hoeft het niet aan een bepaalde hoogte te voldoen. Je kiest dan voor een dressoir wat het mooist bij je interieur past en wat praktisch is.

Giga Meubel heeft een ruime keus aan dressoirs in verschillende kleuren en materialen.

Onze populaire dressoirs zijn vooral gemaakt van de materialen: metaal, rotan, acacia-, mango-, en teakhout. Daarnaast bestaand onze collectie voornamelijk uit zwarte, witte metal en natuurlijke kleuren dressoirs. Mix verschillende materialen met verschillende kleuren, maar maak het vooral eigen!


Onderhoudtips

Een dressoir heeft natuurlijk ook onderhoud nodig. Als je gaat voor een houten dressoir is dat extra belangrijk. Door hem goed te blijven onderhouden hou je hem mooi. Afhankelijk van de afwerking van hout weet je welk product het best is voor het onderhoud. Transparante lak, hoogglans of zijdeglans zijn voorbeelden van afwerking. Dit vraagt allemaal om een ander onderhoud. Vind je het niet zo fris als er luchtjes op te merken zijn in de lades of kastjes aan je nieuwe of net onderhouden dressoir? Een goede manier om dat weg te halen is door bijvoorbeeld geurstokjes te plaatsen.

Heb je nog vragen? Stel ze gerust, wij staan voor jou klaar voor advies. Bel ons: 035-8796032 of mail naar info@gigameubel.nl.