Garden Daybed

27-03-2020

Naast de Rotan Pauw-stoel van Liv, waar ze overigens niet eens in kan zitten want dan kiept hij naar voren, hebben we ook 2 mooie handgemaakte bamboelampen en de nummer 3 is nu in de maak! Kan niet wachten totdat hij hangt hij krijgt een mooi plekje boven onze eetkamertafel Jack.

Zo combineer ik dus de industriële style met de boho-style. Vorig voorjaar zijn wij met onze achtertuin begonnen. Je zult wel denken daar wonen jullie toch al 5jaar?! Ja dat klopt, maar we hadden de kans om 5 meter tuin bij te kopen en dat hebben wij (iedereen in onze straat) dus gedaan! Het nadeel is wel weer dat er weer een deel nieuwe schutting moest komen, opnieuw uitgraven, de schuur verplaatst moest worden, de bestraten groot en deels opnieuw allemaal veel werk. Het voordeel is dat er weer iets meer ruimte is voor een overkapping, een heerlijke plek waar je even in de schaduw kunt zitten en een daybed in de zon! Dit waren onze ideeën voor het extra stukje tuin. Dus dat betekende shoppen!!!

Een heerlijk plekje in de zon waarvan het lijkt dat als je er zit, je op het eiland Ibiza zit! Nou wie wil dit nu niet... uhmmm iedereen toch? Ik koos voor een bamboe-daybed, kwa materiaal past het super bij onze woonstijl. Ik ben dus wel een type die vaak met alle spullen sleept dus nu ook alles van binnen naar buiten en dan weer van buiten naar binnen. Heel handig dit (niet altijd). De kussens van de bank die gaan naar de loungebank ik zet er een aantal bijzettafeltjes bij en een plaid voor de lange zomeravonden!

Omdat de bamboe-daybed helemaal in de zon staat snap je wel dat het met 30+ graden het wel iets te warm kan zijn! Nu heb ik een leuke en simpele DIY voor jullie! Ik zag op Instagram een mooi plaatje voorbij komen van de bamboe-daybed die ik heb en wat dacht ik nou!!! Zou het toffe wandkleed van palmbladeren die nu achter het daybed hangt, ook een tof afdakje zijn? Zodat je toch een beetje schaduw hebt! Ik kocht wat dikkere bamboestokken bij een bouwmarkten (ik zeg “ik” maar ik bedoel mijn vriend) je hebt er maar 3 nodig! Je maakt bamboestok nummer 1&2 vast de voorkant van het daybed aan de voorpoten, en stok nummer 3 verbind je op een bepaalde hoogte met stok nummer 1&2. Ik heb ze vastgezet met touw zodat je ze ook makkelijk weer kan opruimen. En dan is het enige wat je dan nog hoeft te doen is het wandkleed eroverheen leggen. Dit hoekje is helemaal af! Ik zeg “Hallo Ibiza in eigen achtertuin!”

Geen ruimte voor een bamboe-daybed kies dan voor de HK Living Hangstoel Rotan Naturel. Deze hang je op, heel mooi in huis maar ook zeker in de tuin onder een overkapping, gooi er een lekkere schapenvacht en kussen in en klaar is de hangplek! Of struin eens de kringloopwinkels af, nu heb je ook grote kans dat je daar wat spulletjes kan vinden van bamboe en riet! Alles komt weer terug dat zegt mijn moeder altijd in kleding en meubels maar net even wat anders! Maar hoe leuk is het om het te combineren met de nieuwe spullen je die al hebt?

Nog een leuke DIY om je tuin gezellig te maken.

Wat hebben we nodig? 

• Een oude broek, kleed, of de tent van je oma.

• Schaar

• Touw  

Knip allemaal stroken van de stukken stof en knoop deze om een stuk touw. Dat was het, zo simpel kan het zijn! Zo creëer je simpel een leuke vlaggenlijn.  

Aangezien we in deze periode eventjes ons rond om het huis moeten vermaken is er nog een hoop te doen om dit resultaat weer te krijgen zoals vorig jaar. We kunnen beginnen met de overkapping weer gezellig te maken.

Dus voor nu ga ik aan de slag in onze tuin om hem weer voorjaar proef te maken! 

Liefs,

Rianne

@aarnsrianne