Hoe vind je de perfecte salontafel?

07-02-2020

Welke afmeting heb je nodig?  

De grootte van je salontafel hangt natuurlijk af van de ruimte die je hebt in je woonkamer. Heb je een grote woonkamer, dan kan je gaan voor een relatief grote salontafel. Heb je wat minder ruimte, dan kan je beter kiezen voor een kleiner model. Je kunt ervoor kiezen om twee kleinere tafels te combineren, zoals bijvoorbeeld een bijzettafel. Zo creëer je een speels effect en benut je ook nog eens de ruimte!

De hoogte van de salontafel

De maximale hoogte van een salontafel ligt op ongeveer 50 cm. Door je bank op te meten kan je gemakkelijk bepalen welke hoogte je fijn vindt voor jouw salontafel. Let hierbij op dat als je kiest voor een salontafel die lager is dan je bank, je dieper moet bukken om bijvoorbeeld een glas neer te zetten. Wil je makkelijk je drinken weg zetten? Zorg dan dat je salontafel even hoog is als je zitting. 

Soorten bladen 

Salontafels zijn te verkrijgen in allerlei verschillende stijlen. Zo kan je bijvoorbeeld kiezen voor een salontafel met een marmeren blad. Dit zorgt voor een chique en luxe uitstraling in je interieur. Marmer is goed te combineren met een landelijke of industriële woonstijl. 

Naast marmer kan je ook kiezen voor een mooi houten blad. Hout zorgt voor een natuurlijk effect in huis. Je kan kiezen voor rustig houten blad, maar ook voor een robuuste houtsoort. Hiermee creëer je een stoer effect. Hout komt goed tot zijn recht in industriële woonstijlen maar past eigenlijk is een ieder interieur goed. 

Een messing blad of metal blad is tegenwoordig ook niet te missen. Metal zorgt voor een stoer effect in de woonkamer. Wil je liever een rustige maar luxe uitstraling? Kies dan voor een messing blad voor je salontafel. Combineer het met mooie gouden accessoires, velvet of een grof gebreid kleed en jouw interieur is helemaal af.

Welke vorm past bij jouw interieur? 

De vorm van een salontafel is erg bepalend voor de sfeer in je interieur. Ga je voor een strakke uitstraling of vind je een speelse look leuker? 

Met een vierkante salontafel zorg je voor een strak interieur. Je kunt kiezen voor één salontafel maar je kunt er ook twee kiezen in verschillende maten en materialen. Hiermee creëer je speels maar toch strak effect.

Een rechthoekig salontafel staat mooi in een grote en lange huiskamer. Dit accentueert de lijnen in je huis goed en zal zorgen een luxe uitstraling. 

Tegenwoordig zijn ronde salontafels ook niet meer te missen in je interieur. Ronde salontafels zorgen voor een speels effect en zijn makkelijk te combineren. Kies verschillende soorten maten en materialen om een gezellige sfeer te creëren. 

Heb je nog vragen? Stel ze gerust, wij staan voor jou klaar voor advies. Bel ons: 035-8796032 of mail naar info@gigameubel.nl.