Vind de perfecte maat kledingkast

12-03-2020

Minimale diepte van een kledingkast

De minimale diepte van een kledingkast is 30cm. Wanneer jouw kast 30cm diep is, kan je er nog net jouw opgevouwen kleding in opbergen. Je zul niet snel zien dat een kledingkast minder diep is dan 30cm, maar het is belangrijk dat je dit altijd goed checkt. Kies je voor een kledingkast die minder diep is dan 30cm? Dan zal je zien dat je jouw kleding niet netjes op kan bergen. Stapels kleding zullen overdwars het beste passen in jouw kast en dat zorgt vervolgens voor veel minder ruimte. Let daarom goed op dat jouw kast een minimale diepte van 30cm heeft. 

Genoeg ruimte voor jouw hangkleding

Wanneer je kiest voor een kast met een hanggedeelte moet jouw kledingkast minimaal 60cm diep zijn. Zo is er genoeg ruimte om jou kleding naast elkaar op te hangen. Is jouw kast minder diep en wil je toch graag kleding ophangen? Dan bestaan er ook systemen waarmee je gemakkelijk je kleding op kan hangen. Je kleding komt dan niet naast elkaar te hangen maar achter elkaar. Zo kan je gemakkelijk een aantal items ophangen. Met dit systeem kan je wel veel minder hangkleding kwijt. Bedenk daarom van te  voren goed of je veel hangkleding hebt of niet.

Kledingkast met legplanken

Houd jij ervan om je kleding op te vouwen? Dan is een kledingkast met planken iets voor jou! Maar hoe diep moet zo een kast zijn? Wanneer je stapels met kleding wil opbergen dan is het verstandig om te kiezen voor een kast met een minimale diepte van 45cm. Zo kan je gemakkelijk je kleding opvouwen en is er ruimte genoeg om spullen in op te bergen.

Alle maten zijn belangrijk

Het is belangrijk dat je van tevoren bepaald wat voor kledingkast je in je kamer wil hebben en hoe groot deze mag zijn. Niets is zo vervelend als een te grote kast kopen en deze vervolgens weer moeten omruilen. Bepaal daarom van tevoren hoe groot jouw kast mag zijn. Meet van tevoren goed hoe breed en diep je kast mag zijn. De hoogte van de kast is ook belangrijk, vergeet deze niet. Je kan kiezen voor een kast die bijna tegen het plafond aan komt. Zo heb je meer ruimte voor je kleding. Je kan ook kiezen voor een kast die wat lager is. Zo is er bovenop de kast plek voor een leuk accessoire.

Schuifdeuren of openslaande deuren

Bedenk van tevoren of je openslaande deuren wil hebben of schuifdeuren. Wanneer je kiest voor openslaande deuren dan moet je er goed op letten dat hier ruimte voor is. Heb je niet zoveel ruimte in jouw kamer? Dan zijn schuifdeuren iets voor jou! Hier mee bespaar je ruimte. Het enige nadeel van schuifdeuren is dat je er niet gemakkelijk tegelijk in kunt.

Heb je nog vragen? Stel ze gerust, wij staan klaar voor advies. Bel ons: 035-879 60 32 of mail naar info@gigameubel.nl. Geïnteresseerd geworden in marmer? Kom langs in onze showrooms in Soest en Wommelgem daar staan interieurspecialisten klaar voor advies.