Wat zet ik aan mijn bartafel of kookeiland?

17-02-2020

Jouw perfecte barstoel of kruk

De hoogte van een barstoel of barkruk heeft natuurlijk alles te maken met de hoogte van jouw kookeiland of bartafel.  Het kookeiland is een gezellige plek en je moet dus vooral lekker zitten, de hoogte van de barstoel is een dus een belangrijk punt. Heb je een bartafel in plaats van een eettafel? Dan kies je voor een barkruk.Je wilt een stoel met een mooie uitstraling maar je moet ook goed kunnen zitten. Meer gezelligheid? Dan is een kookeiland of bartafel met barkrukken de perfect oplossing!

De ideale zithoogte

Barkrukken hebben verschillende zithoogtes, maar wat is nou de perfecte hoogte? De zithoogte heeft te maken met de hoogte van de tafel. De ideale zithoogte is 28 centimeter vanaf de tafel tot aan de zitting. Dit betekent dat de ideale hoogte rond de 82 centimeter is. Wil je liever een lagere tafel? Dat kan! Kies dan voor een countertafel dan heb je ook een barkruk met een lagere zitting nodig. Onze countertafel Jim heeft een hoogte van 90 centimeter en heeft een zithoogte nodig van rond de 65 centimeter. Onze barstoel Hugo is verkrijgbaar in een barstoel en barkruk . Hugo heeft een variant van 73 centimeter en voor de countertafel van 63 centimeter. Onze barstoel Hugo is goed te combineren met de countertafel Jim.

 

Een verstelbare of vaste barkruk?

Welke voordelen zijn er als je voor een verstelbare kiest? Bedenk eerst even wat voor mensen op de barkrukken gaan zitten. Bekijk het gezin, gaan er veel gezinnen of jonge kinderen op de barkruk zitten. Meestal wordt uitgegaan van de grootste persoon in het huis. Kijk ook goed naar het gewicht van die persoon.  De kruk moet elk gewicht van het gezin aan kunnen. Veel kinderen in huis? Kijk dan goed naar de veiligheid. Met een vaste barkruk kan niet veel gebeuren, omdat het vaak lichter is en het op vier poten staat. De verstelbare barkruk is handig als je de zitting wilt draaien zonder de stoel te verplaatsen. Een tip: gebruik de kruk niet altijd op de hoogste stand daardoor kan de levensduur verkorten.

Reinigen barkruk

Elke barkruk of stoel is anders  en elke bekleding heeft een andere reiniging nodig. Bij een barstoel of kruk met velvet bekleding kan je een beetje lauwwarm water gebruiken en daarna met een doek de stof droog maken. Je kan over het algemeen elke barkruk schoon maken met warm water en een zachte doek. Gebruik geen schoonmaakmiddelen met alcohol, dat kan de barkruk beschadigen. Denk ook goed na over de kleur van de barkruk. Praktisch zijn donkere kleuren want daar zie je minder viezigheid op. 

Hoeveel stuks passen het best?

Hoeveel krukken je nodig hebt, heeft natuurlijk weer alles te maken de grootte van het kookeiland of de bartafel.  Denk goed na hoeveel barstoelen je koopt want je hebt ongeveer 60 centimeter per zitplaats nodig.  De bartafel Jim heeft een blad van 180 centimeter dat betekent dat je ongeveer drie barkrukken nodig heb. 

  Lengte tafel

 120 cm

  180 cm

 240 cm

 300 cm

  Aantal stoelen

    2

    3

   4

    5

 

Meer informatie over bartafels? Lees dan onze blog over bartafels.

De barkrukken testen? Kom langs in onze showrooms in Soest en Wommelgem. Daarnaast zijn de interieurspecialisten tot jouw beschikking om te helpen. Heb je nog vragen? Stel ze gerust, wij staan voor jou klaar voor advies. Bel ons op 035 – 879 60 32 of mail naar info@gigameubel.nl