Advies 12 maart 2020

Welke tafel past bij jou? Ontdek alle soorten tafels!

Door A photo of Giga Meubel Giga Meubel  van Giga Meubel

Er zijn ontzettend veel soorten tafels met verschillende functies. Wij zochten voor jou uit welke tafels en stijlen op dit moment het populairst zijn. Ontdek in dit artikel welke tafel bij jou het beste past!

De soorten functies van tafels

In het onderstaande overzicht laten wij alle soorten tafels zien die bestaan. Het is belangrijk om uit te zoeken welke tafel het beste past bij jouw interieur. Welke functie heeft jouw nieuwe tafel nodig? Welke hoogte en welke breedte is ideaal voor jouw tafel? En één van de belangrijkste punten, de plek waar je de tafel plaatst. Niet op elke plek is elk soort tafel gewenst.

Bartafels

De bartafel is de tafel voor gezelligheid. Ga je vaak met vrienden lekker borrelen? Dan kan een bartafel in jouw interieur niet missen. Er zijn vierkante en ronde bartafels. Het voordeel van ronde bartafel is dat iedereen bij het midden van de tafel kan komen. Daarnaast kan je zoveel stoelen aanschuiven als je maar wilt, je hebt namelijk geen last van hoekpunten. Een vierkante of rechthoekige kan je mooi tegen een muur aan zetten. Schuif een paar toffe barkrukken om de bartafel en hij is af! Je kunt ook afwisselen met verschillende barstoelen/barkrukken, dit geeft een speels effect. Naast bartafels bestaan er ook countertafels. Countertafels zijn net iets lager dan de bartafel. Wanneer je het fijn vindt om aan een iets lagere bartafel te zitten, is de countertafel de perfecte uitkomst!

Bijzettafels

Een bijzettafel is onmisbaar in je interieur. Deze tafel zet je naast je bank of fauteuil en is daarom ideaal om bijvoorbeeld drinken en de afstandsbediening op te leggen. Je kunt een bijzettafel ook als salontafel gebruiken, het is maar net wat jij mooi vindt. Daarnaast zijn bijzettafel makkelijk te verschuiven. Wanneer de visite langs komt, kan je de bijzettafel plaatsen op de gewenste plek. Je kunt niet genoeg bijzettafels in huis hebben! Daarom bestaan er ook sets van meerdere bijzettafels. Deze verschillen net iets van elkaar, maar zijn wel in dezelfde stijl! Leuk om te combineren in jouw interieur en het af te maken met een aantal toffe accessoires. De trend marmer is de laatste jaren toegenomen, daarom zijn er ook een groot aantal marmeren bijzettafels. Marmer is een uniek materiaal en oogt daarom chique. Een mooi materiaal om de show te stelen.

Bistrotafels

Ee bistrotafel is een mooie toevoeging aan de het terras en de tuin. Bovendien is een bistrotafel ontzettend handig. Je kunt een bistrotafel gebruiken als compacte tafel, maar ook als plantentafel of bijzettafel. Een bistrotafel is niet alleen voor buiten want hij kan ook binnen worden geplaatst. Met een bistrotafel creëer je gemakkelijk een knus zithoekje in jouw huis. Combineer een van onze bistrotafels met een comfortabele fauteuil of gave velvet stoel. Houd je van klassiek? Kies dan voor een bistrotafel met een sierlijke poot. Ben je meer fan van modern? Kies dan voor een strak design.

Bureaus

Wanneer je vaak thuis werkt kan een handig bureau niet missen. Er zijn ontzettend veel bureaus. Varianten met lades, kastjes en zonder lades zitten in het assortiment. Daarnaast zijn er slanke bureaus en grote bureaus. Een groot bureau is ideaal wanneer je veel thuis werkt en ook gebruik maakt van een computer. Het is ongetwijfeld het belangrijkste onderdeel in je werkomgeving, samen met je bureaustoel. Comfort en design moeten samenkomen in het bureau.

Eettafels

De eettafel, de plek waar je samenkomt met je gezin, vrienden en familie. Misschien wel het belangrijkste soort tafel voor in huis. Er zijn eettafels in verschillende vormen en stijlen. Deze worden verder in de blog toegelicht. Is je eethoek wat kleiner? Kies dan voor een ronde of ovale eettafel. Je kunt met een ronde eettafel iedereen aankijken, een stuk gezelliger dus! Heb je een groot gezin of komen er vaak mensen over de vloer? Kies dan een tafel van 240 centimeter. Er kunnen dan veel mensen aan de tafel, ideaal voor het diner. Mix verschillende stoelen voor een speels effect. Verschillende velvet stoelen kunnen ontzettend leuk staan onder een eettafel. Bovendien fleurt je kamer helemaal op en zit je lekker zacht.

Salontafels

De salontafel is door de jaren heen steeds belangrijker geworden. Eerder werd een salontafel alleen gebruikt om even makkelijk iets op te zetten. Nu mag een salontafel ook zeker een eyecatcher zijn. Daarnaast kan je kleinere salontafels combineren. Dit is vooral erg leuk wanneer je een grote hoekbank bezit. Iedereen kan dan gemakkelijk bij een salontafel en bovendien zorgt dit voor een speels effect. Wil je sfeer creëren zonder extra salontafels? Werk de tafel af met een tof accessoire en zorg dat de salontafel eruit springt.

Sidetables

Een sidetable is de ideale tafel voor in de gang of hal. Sidetables zijn slank; ze staan niet in de weg. Je kunt een aantal spullen makkelijk van je afwerpen wanneer je binnenkomt of naar buiten gaat. Denk aan huissleutels, de hondenriem en andere belangrijke spullen. Sidetables kunnen ook leuk gecombineerd worden met een fauteuil om een extra hoek te creëren in je huis. Plaats dan nog een aantal toffe accessoires op de sidetable, zoals planten of een tafellamp. De tafellamp zal meteen voor extra licht zorgen in die zithoek.

Stijlen

Naast verschillende soorten tafels, zijn er ook verschillende stijlsoorten. De stijlen behoren tot de trends van 2020 en daar voorbij. Een tafel in één van de onderstaande stijlen zorgt voor een modern en tof interieur. Ga voor de stijl die het best bij jouw interieur past!

Industrieel

Industrieel wonen is een grote trend en dat zal de komende jaren nog blijven. Industrieel is perfect te vertalen naar een tafel. Kies bijvoorbeeld een houten tafel met metalen onderstel. Metaal en hout zijn de typische ruw materialen die horen bij de industriële woonstijl. Het robuuste hout met de natuurlijke kleur geeft een stoer karakter mee aan de tafel. Metaal speelt een minder prominente rol maar zorgt wel voor het totale plaatje van een industriële tafel. Er zijn ontzettend veel soorten tafels in de industriële woonstijl. Meer weten over industrieel wonen? Lees de volgende blog.

Scandinavisch

Bij een Scandinavische tafel denk je aan wit, minimalistisch en ruimtelijk. Lichte kleur, strakke lijnen en natuurlijk materialen typeren de Scandinavische woonstijl. Wanneer je de woonstijl Scandinavisch vertaalt naar een tafel, zal het tafelblad meestal wit zijn. De kleur wit is zo belangrijk voor Scandinavische landen, omdat het daar een stuk eerder donker is. Dit verklaart de witte kleur in een Scandinavisch interieur. Met een tafel in deze stijl kan niet veel fout gaan.

Robuust

Met een robuuste tafel haal je echt een statement in huis. De robuuste stijl is al een aantal jaar een upcoming trend en zal de komende jaren naar verwachting trendy blijven. Het leuke aan de robuuste tafels is dat je ze mooi kunt afwerken met zachte accessoires en meubels. Denk bijvoorbeeld aan velvet stoelen en kussens. Zo hou je balans tussen de robuuste tafel en de rest van je interieur. Ga je liever voor een minder kolossale tafel maar hou je wel van robuust? Dan is de robuuste sidetable of bijzettafel een goede optie voor jouw inrichting.

Marmer

Marmer is tegenwoordig niet meer weg te denken in het interieur. Het materiaal met attractieve kleurschakeringen en aders geeft een chique look aan je huishouden. Daarnaast is marmer natuursteen en daarom altijd nét even anders. Dit maakt een marmeren tafel speciaal en aantrekkelijk. Het is tafelblad is opvallend en met het slanke en daarmee elegante onderstel ontstaat er een opvallende samenstelling, gemakkelijk te combineren met verschillende stijlen. Marmer hoeft niet persé wit te zijn. Tegenwoordig zijn er genoeg marmeren tafels in andere kleuren, zoals zwart en donkergroen. Wanneer je een donkerder interieur mooier vindt, zijn dit geschikte marmeren tafels.

Vormen

Heb je de keuze voor soort tafel en stijl gemaakt, dan rest nu nog de vorm. Ga je voor rechthoekig, vierkant, ovaal of rond? Natuurlijk heeft de ruimte in huis invloed op deze keuze, maar ook de functie. Bedenk dus goed wat voor jou het belangrijkst is. Dat is een garantie voor veel woonplezier.

Rechthoekig

De rechthoekige tafel is de meest gebruikte vorm onder de tafels. Dat is natuurlijk niet heel gek, je kunt namelijk genoeg spullen op zo’n tafel plaatsen. Aan een rechthoekige tafel kunnen veel stoelen aangeschoven worden. Daarnaast is een rechthoekige tafel in veel verschillende maten verkrijgbaar. Zo is er voor ieder wat wils. Wel is het zo dat een rechthoekige tafel meer ruimte in kan nemen dan een ronde of ovale tafel. Ook is het oppassen met kinderen in huis. Zij kunnen zich stoten aan de hoekpunten. Dit probleem heb je niet meer wanneer je kiest voor een bartafel, de kinderen kunnen spelen zonder zichzelf te bezeren.

Vierkant

Een vierkante tafel lijkt de kleine variant van de rechthoekige tafel maar niets is minder waar. Aan een vierkante tafel kunnen evenveel personen plaatsnemen. Daarnaast kan een vierkante tafel overal geplaatst worden. Je hebt namelijk geen lange muur nodig want alle zijdes zijn even breed. Hierdoor past een vierkante tafel perfect wanneer je een kleinere ruimte hebt. Naast de praktische voordelen is een vierkante tafel en stukje gezelliger. Je kunt iedereen aankijken en iedereen kan bij het midden van de tafel. De afstand tussen elkaar is een stuk kleiner, ideaal voor een spelletjesavond of een borrelavond. Er zit één nadeel aan een vierkante tafel; kinderen kunnen hun hoofd stoten aan de uitstekende punten.

Ovaal

Wanneer je een ovale tafel scoort, heb je een unieke tafel! De meeste meubels in een interieur hebben namelijk vierkante, rechthoekige of ronde vormen. Met een ovale tafel breek je het interieur op een speelse manier. Daarnaast kunnen veel personen plaatsnemen aan een ovale tafel. Een ovale tafel heeft dezelfde pluspunten als een ronde tafel. Deze tafels maken een gesprek centraal en gezellig. Een ovale tafel heeft hetzelfde nadeel als een ronde tafel. Je kunt een ovale tafel niet tegen een muur aan schuiven.

Rond

Met een ronde eettafel benut je zoveel mogelijk ruimte. De ronde vorm neemt namelijk een stuk minder ruimte in beslag. Ook is een ronde tafel ideaal wanneer je kinderen hebt. Doordat de tafel geen punten heeft, kan je gemakkelijk bewegen rondom de tafel. Organiseer je een gezellige avond met veel vrienden? Je kunt gemakkelijk een aantal stoelen erbij schuiven en niemand hoeft aan de kop te zitten. Daarnaast is de afstand tussen iedereen even groot en kan iedereen bij het midden. Naast deze voordelen heeft een ronde tafel ook nadelen. Een ronde tafel kan je namelijk niet tegen een muur plaatsen. Er moet om de tafel heen gelopen kunnen worden.

Merken

Er zijn ontzettend veel toffe merken die verschillende soorten tafels uitbrengen. De onderstaande merken spelen in op de laatste trends.

BePureHome

BePureHome is een merk dat staat voor stoer, puur en basic, maar met een leuke design-twist. De tafels van BePureHome passen in elk interieur doordat ze gemaakt zijn in natuurlijke kleuren. Ideaal wanneer je verschillende woonstijlen combineert.

By-Boo

By-Boo haakt in op de nieuwste woontrends, maar ze geven aan de tafels net even een andere draai. Ze hebben een aantal gave gewaagde tafels in het assortiment, echte eyecatchers. Naast een aantal spannende tafels heeft By-Boo ook een aantal subtielere tafels die passen in een zacht interieur. De bijzettafels en salontafels zijn favorieten van By-Boo. By-Boo maakt graag duo’s van salontafels/bijzettafels en verkoopt ze samen. Ontzettend leuk en handig voor je interieur.

Dutchbone

Dutchbone laat zich inspireren door invloeden uit overzeese gebieden. De ontwerpers ontdekken tijdens het reizen nieuwe materialen en designs. De tafels van Dutchbone zijn uitgebracht in warme aardetinten. Ook kan er af en toe een gewaagde tafel tussen zitten. Een bijzettafel in het goud in de vorm van een kraanvogel is een goed voorbeeld van een eyecatcher.

Eleonora

Het merk Eleonora biedt de perfecte blend tussen industrieel en lifestyle. Ze hebben een groot aantal robuuste tafels in hun assortiment. Er worden verschillende houtsoorten gebruikt, zoals teak-, eiken- en acaciahout. De tafels van Eleonora zijn tot in de puntjes afgewerkt en van hoogwaardige kwaliteit.

HK Living

HK Living is een Nederlands merk die puurheid vertaalt naar meubels. De tafels zijn uniek maar simpel. Ze passen perfect in een Scandinavisch interieur, kalmte staat centraal. De meeste tafels van HK-living zijn van hout in een mooie naturelkleur.

Woood

Het merk Woood staat voor stoere, eigentijdse en aantrekkelijke meubels. De tafels van Woood zijn te combineren in vrijwel elk interieur, van Industrieel tot Scandinavisch en van retro tot modern.

Heb je nog vragen over de verschillende soorten tafels? Stel ze gerust, wij staan voor jou klaar voor advies. Bel ons: 035-8796032 of mail naar info@gigameubel.nl.

Deel dit artikel

Laatste meubel trends, inspiratie & tips!