Zo kies je een tv-meubel dat bij jouw interieur past

29-01-2020

Afmetingen tv-meubel

De belangrijkste factor voor het bepalen van de grootte van je tv-meubel is de grootte van je televisie. Hoe groter de televisie, hoe groter het tv-meubel. Meet daarom van te voren eerst de lengte, breedte en hoogte van jouw televisie op, om op basis hiervan te bepalen wat de maten van je tv-meubel moeten gaan worden. Wij raden aan om aan beide kanten van de televisie ruimte over te houden, voor een rustigere uitstraling of simpelweg om leuke items neer te stallen.

Verder is het belangrijk om rekening te houden met de ruimte tegen de wand, waar het tv-meubel geplaatst wordt. Het tv-meubel moet wat betreft afmetingen passen tegen de wand. Hierbij is het ook handig om te meten hoe ver het tv-meubel naar voren steekt zodat je nog wel genoeg loopruimte hebt tussen het tv-meubel en de salontafel.


Hoogte tv-meubel

De juiste hoogte van je tv-meubel bepalen hangt af van je ideale kijkhoogte. Deze kijkhoogte is niet standaard gegeven en is dus per persoon verschillend. Begin met het meten van de zithoogte en de hoogte van je televisie. Zodra je dit gedaan hebt ga je op je bank of in je stoel zitten en bepaal je de hoogte van je ogen. Het is vermoeiend om naar boven te kijken, zorg daarom dat je naar de bovenrand van de televisie kunt kijken. 

Kabeldoorvoer tv-meubel

Ondanks dat er al vele draadloze varianten van televisies op de markt zijn is nog niet alle televisie apparatuur draadloos. Kabels geven al snel een rommelig gezicht, het is dan ook prettig als deze kabels netjes opgeborgen kunnen worden in je tv-meubel. 

In ons assortiment vind je veelal tv-meubels met kabeldoorvoer. Dit zijn gaten aan de achterkant van het tv-meubel waardoor je kabels gemakkelijk in het stopcontact kunt steken. Zo voorkom je dat kabels in het zicht zijn!

Heb je nog vragen? Stel ze gerust, wij staan voor jou klaar voor advies. Bel ons: 035-8796032 of mail naar info@gigameubel.nl