Advies 19 februari 2020

Zo richt je een open kast in

Door A photo of Giga Meubel Giga Meubel  van Giga Meubel

Zet geen onnodige spullen in de kast

Het is belangrijk om van tevoren te bepalen wat je in je kast wil neerzetten. Spullen die je niet wil zien, kan je beter opbergen. Onnodige spullen in een open kast zal zorgen voor een rommelig effect. Heb je veel spullen die je wil opbergen? Dan kan je bijvoorbeeld gaan voor een halfopen kast. Op deze manier kan je in het onderste gedeelte de spullen opbergen en is er bovenin plek om mooie items neer te zetten.

Zorg voor de juiste kleurencombinatie

Bij het inrichten van een open kast is het belangrijk dat je nadenkt over welke kleur je in de kast wilt hebben. Als je je vasthoudt aan één bepaalde stijl, is het kopen van accessoires in matchende kleuren niet zo’n probleem. Maar er zijn maar weinig mensen die maar één stijl toepassen. Kies daarom voor 1 à 2 primaire kleuren. Deze kan je vervolgens combineren met een aantal neutrale kleuren. Op deze manier blijft de open kast neutraal en in evenwicht. Mix je te veel kleuren en accessoires, dan kan dit erg druk in het interieur staan.

 

Wees niet bang voor lege ruimtes

Wees niet bang voor lege ruimtes en zet de kast niet helemaal vol met accessoires. In een open kast is het des te belangrijker dat je zorgt voor een aantal open plekken. Zorg ervoor dat je afwisselt. Zo kan je de ene plank iets voller zetten en op de volgende plank maar één item zetten. Zet het item niet precies in het midden van de plank maar juist iets meer langs links of rechts. Zo creëer je een speels effect en zorg je tegelijkertijd voor balans en rust in het interieur. 

Maak gebruik van een statement accessoire 

Plaats minimaal één statement accessoire in de kast. Hiermee zorg je ervoor dat jouw open kast een echte eyecatcher wordt. Ga bijvoorbeeld voor een oude radio om de kast een stoer effect te geven. Daarnaast doen boeken het ook altijd erg goed in een open kast. Kies een aantal boeken met een mooi artistieke cover.

 

Speel met verschillende maten en materiaal

Bij het inrichten van jouw kast in het leuk om te kiezen voor accessoires in verschillende maten en gebruik te maken van verschillend materiaal. Wissel daarnaast verschillende hoogtes af. Ga voor een speels effect door lijsten van verschillende formaten achter je accessoires tegen de achterwand te zetten. Ook stapelen is dé oplossing om verschil in hoogte te creëren. Geen ruimte voor die mooie vaas naast een boek? Zet de vaas er dan gewoon bovenop!

Maak het persoonlijk

Last but not least: maak het persoonlijk. Een open kast is natuurlijk dé plek om mooie souvenirs, favoriete foto’s of andere dierbare spullen in te plaatsen. Zo krijgt de kast meteen een persoonlijk tintje! Zorg er wel voor dat je de items goed combineert met de rest. Wissel bijvoorbeeld die ene vintage vaas van oma af met een moderne design kandelaar om balans te behouden.

Hopelijk kan je met deze tips aan de slag en heb jij straks een mooie open kast in je woonkamer! Heb je na het lezen van deze blog nog vragen? Laat het ons vooral weten en neem gerust contact met ons op. Wij geven jou met alle liefde advies! Bel ons: 035-8796032 of mail naar info@gigameubel.nl.

Deel dit artikel

Laatste meubel trends, inspiratie & tips!