Back to white

28-01-2020

Het begin

Wij hebben gekozen voor een witte basis, deze zorgt voor rust en licht in je slaapkamer. Als vloer hebben wij gekozen voor een gebruikte houten vloer, vooral dat gekraak en de onregelmatigheid van hoogtes van z’n vloer en dat het blijft werken vind ik het allermooist. Het liefst zou ik dit wel door ons hele huis willen hebben. Deze houten gebruikte vloer kwam van mijn oom en tante vandaan die bij hun in de gehele woonkamer lag. Ze deden hem eruit op het moment dat wij net de sleutel van ons huis kregen! Nou een betere timing was er niet! De mooiste en bruikbare panelen hebben wij eruit gehaald, en een aantal auto ritjes verder lagen de houten vloer panelen bij ons boven. We hebben de houten panelen omgekeerd zodat ze aan die kant nog onbehandeld waren en toen 4 jaar geleden heb ik de vloer zwart gemaakt. Dat vond ik toen mooi dit was nog in mijn donkere industriële fase. Maar na die 4 jaar dacht ik, ik ga alles omgooien en we gaan voor wit!

banner3

Het proces

Waar begin je aan denk je dan van donker  naar licht, wat een klus Ik wil meer licht en ruimte in onze slaapkamer. En ook omdat de stijl in huis langzaam veranderde van industrieel naar meer de boho stijl vond ik de vloer echt te donker! Maar wat een werk was dat maar het was meer dan de moeite waard. Ik heb hem opgeschuurd, 2x gegrond en 3x geschilderd met de top coat en nog dacht ik zou ik hem nog een keer moeten doen maar de verf was op, maar nu dat alles weer in de slaapkamer staat is hij wit, witter, witst! Dus je snapt het wel, dit was echt wel even een klus van donker naar licht.

Slaapkamer styling

Het fijne was nadat de vloer geschilderd was dat je een hele lege slaapkamer hebt, en wat gaat er dan weer door mijn hoofd....shoppen!

Wil wel meer rotan toevoegen een paar mooie kussens en wat groen, en moet ik ook niet een nieuw nachtkastje? Dus ik heb de afgelopen tijd wat spullen verkocht zodat er weer wat meer ruimte is op die zolder en ik natuurlijk weer kon shoppen. Ik geef jullie wat kleine tips die een grote verandering kunnen geven in het interieur in dit geval de slaapkamer.

Een aantal weken terug scoorde ik een rotan kast via Instagram koopjeshoek hier gaat ons beddengoed in. En nu zag ik bij gigameubel ook een hele mooie “ look at this beauty “ 

banner2

Ga voor een mooi sprei of plaid, groot genoeg op hem op verschillende manieren op bed te leggen ik heb gekozen voor een handgemaakt plaid met pompons. Soms ligt hij op bed of mooi opgevouwen op de grond, maar ook zeker handig voor een dagje strand of naar het park! En een aantal andere kussens op bed, daarmee krijg je al snel een warme sfeer. Kies voor een mooie wollige. Of kies voor trend kleuren zoals nude, toffee of verschillende kleuren groen dit is ook weer makkelijk te vervangen als je er op uitgekeken bent! En een schapenvacht is ook altijd goed, ik heb hem in de winter vaak in de woonkamer over de stoel hangen en eentje (ja je kan er nooit genoeg hebben) deze leg ik in deze periode lekker op de grond op onze slaapkamer. 

Wissel eens van wanddecoratie dit doet ook veel qua kleur gebruik in de ruimte. Wat ook tof is maar waar ik nog niet aan toe ben gekomen is een afbeelding of lijnenspel op een groot linnen doek schilderen die bijvoorbeeld achter het bed te hangen.

Dus ik ga weer veder aan de slag!

 Hoe vinden jullie het geworden?

Liefs,

Rianne

@aarnsrianne