Van babykamer naar peuterkamer

26-02-2020

De kamer van Liv was heel basic, hij bestond uit grijs en wit tinten. We hadden een grijze kast en een grijs  ledikant en de commode was wit. En de muren waren wit en zijn nu nog steeds wit. Er lag een lekker warm wollig vloerkleed, er ging een plankje boven de commode met leren plankendragers, een stoffen konijnenkop boven der bedje, een vlaggenlijn, wandkleed, poster en een zelf gemaakte nachtlampje “vogelhuislampje” Maar nu is Liv uit haar ledikant gegroeid dus het is tijd om een paar dingen te veranderen!

 Met een paar kleine veranderingen is het echt een peuterkamer geworden! De basis is hetzelfde gebleven, ik heb alleen gekozen voor een aantal nieuwe items en dat allemaal passend in onze woonstijl. Bij een nieuw bed hoort natuurlijk ook nieuw beddengoed een okergeel bloemen print hoeslaken en een rustige off white dekbed overtrek zo breng je toch subtiel een kleur in de kamer die weer terug komt in haar voorlees mand met de okergele pompoms.Sowieso kunnen manden niet ontbreken ze staan niet alleen mooi maar zorgen ook voor veel extra opberg ruimte.Ik hing een maanspiegel boven haar bed, maanslinger voorbij de commode en ik maakte zelf een maanlamp ☾!

Boven haar commode hangt een plank met stoere leren plankendragers eerst was het een multiplex plaat hartstikke hip een aantal maanden terug, maar toen ze op mijn werk 2 geschaafde houten planken weg deden vroeg ik wat gaan jullie hier mee doen? Ik wil ze wel, dus zo gezegd zo gedaan hup die auto in toen nog niet wetende wat ik er mee zou gaan doen. (Mijn vriend is ook altijd blij met me als ik weer met iets thuis kom…not) Maar toen ik bezig was met Liv haar kamer dacht ik wacht eens even door de multiplex plaat te vervangen door de geschaafde houten plaat krijg ik veel meer warmte in de kamer dat komt door de kleur van het hout!

Bij de warme kleur van het hout introduceerde ik het thema '' groen moet je doen''. Een tijdje terug kreeg ik een mooie volle Strelitzia en deze heb ik gesplit, heel voorzichtig uit de plastic pot gehaald en wat aarde er af geschut en toen een deel er af gesneden. Ik heb hem daarna overgepoot en 1 week lang beide planten geen water gegeven want ik had een aantal wortels geraakt en als je die dan water geeft genezen ze niet! “ Tip van Flip” En om hem even te laten wennen eerst 1 week beneden laten staan, en dan nu heeft Liv er ook eentje op haar kamer geheel in stijl in een boho mand.

Om haar mooiste rokje of jurk op te hangen scoorde ik een gouden olifanten haak, deze plakte ik vast met tape want ik boor nog steeds niet overal gaten in mijn muur en zo kan je hem nog makkelijk verplaatsen zonder gaten in je muur ideaal! Zo plakte ik trouwens ook de maan spiegel vast, makkelijk voor al je veranderdrang.

Het Vogelhuislampje

Wat hebben we nodig?

• multiplex dikte 1cm

• boormachine

• houtlijm

• zaag

• tape

• lamp/peer

• snoer

• stekker

• schakelaar

• tandhanger

 Bedenk eerste even hoe groot hij mag worden en hou er rekening mee dat er wel een peer en in lamp moet kunnen!

- Begin met de onderkant van de lamp,ik koos voor de vorm vierkant en boorde in het midden een gaatje daar haal je straks het snoer doorheen.

 - Ze 2 zijkanten zijn ook vierkanten deze zijn gelijk aan de onderkant alleen moet je aan de bovenkant van de vierkanten de  hoek in verstek zagen.

 - Door naar de voorkant van de lamp, dit wordt een huis vorm zorg ervoor dat de voorkant de zijkanten overlapt dat is wel zo mooi met de afwerking.En boor er een gat in die je met een decoupeerzaag groter kan maken dat heb ik wel mijn vriend laten doen ;). Met deze vorm zaag je nu alleen het dak dus een soort driehoek heb je dan! Daar bevestig je straks de tandhanger aan zodat je hem op kunt hangen.

 - En nu de 2 daken deze stukken hout hebben natuurlijk dezelfde breedte alleen bepaal je nu zelf hoe ver ze uitsteken. En zaag ze allebei aan 1 kant verstek zodat je ze straks mooi kan vast lijmen tegen elkaar.

- Je hebt nu alles gezaagd dus nu gaan we veder met schuren, heb de tandhanger alvast bevestigd aan de achterkant driehoek en het lijmen van de onderdelen aan elkaar ik begon met de onderkant en de zijkanten en zetten deze vast met  tape voor de stevigheid en zodat de lijm goed kon indrogen.

- Als laatste lijmde ik het dakje vast met het driehoekje voor de achterkant, mocht je dit niet stevig genoeg vinden kan je natuurlijk ook altijd kleine spijkertjes gebruiken.

Nadat dit allemaal is gedroogd kunnen we beginnen met het snoer haal hem als weet door het gat heen en bevestig dan de peer, stekker en schakelaar. Ik koos voor de houtlook dus ik was hierna klaar en kon hem ophangen! En voor de finish in touch heb ik er nog een stokje bij geplakt, want ja de vogeltjes moeten toch ergens eerst landen.

 Hoe vinden jullie hem geworden?

Liefs,

Rianne

@aarnsriann