Een dag uit het leven van onze chauffeur

12-04-2019

Voordat Henk aan zijn dag begint controleert hij altijd eerst zijn orders. Klopt alles wat hij voor die dag moet gaan leveren. Hij belt de klant altijd een half uur van te voren om te laten weten dat hij er aan komt. Henk werkt nu 14 maanden bij Giga Meubel en komt elke dag met een grote glimlach naar zijn werk. Onze chauffeurs hebben 10 a 15 klanten per dag. Vandaag is het een keer een iets kortere route, dus kan hij nog even van de zon genieten vanmiddag.Wat Henk zo leuk vindt aan zijn werk als chauffeur bij Giga Meubel? De vrijheid, dat hij eigen baas is op de bus. Daarnaast is Henk gek op het contact met de klanten, hij stelt ze graag tevreden en denkt altijd met ze mee! Ook worden er reparaties aan huis gedaan. Denk aan het vervangen van glas en kasten spuiten die beschadigd zijn. Niks is te gek! 'Als je maar zorgt dat je tevreden klanten hebt en op tijd bent' dat is het motto van Henk. Als je een 9 tot 5 mentaliteit hebt is chauffeur zijn niet het juiste beroep. Daarnaast moet je flexibel, klantvriendelijk en stress bestendig zijn.Ondertussen galmt het nummer ' huisje op wielen ' van Frank van Etten door de speakers. Een heel toepasselijk nummer, want dit is ook hoe Henk zijn nieuwe bus ziet. Sindskort hebben wij nieuwe bussen aangeschaft om nog betere service te verlenen aan de klant. Hij brengt meer tijd door in zijn bus, dan dat hij thuis is. Daarom noemt Henk dit zijn tweede huis. Henk voert zijn eerste adres in en dat is een klant in Veenendaal.

Hij is er mooi op tijd, want het is nog niet zo druk op de weg. De klant ontvangt ons enthousiast bij de voordeur en kan niet wachten tot zijn nieuwe kast in zijn woonkamer staat. Henk pakt zijn steekkar en zet het op de laadklep en rijdt de kast zo uit de bus. Het is altijd passen en meten, daarom moet je ook altijd denken in oplossingen en niet in moeilijkheden. De kast zal toch op zijn plek in huis moeten komen. Als de kast door de voordeur is begint Henk met het verpakkingsmateriaal te verwijderen. En zo komt stuk voor stuk de kast tevoorschijn. Daar is de kast dan. Henk zet de kast op zijn plek als dit mogelijk is en de doorgang vrij is. Hij is dit niet verplicht, maar waar hij kan helpen zou hij dit zeker doen! Als de klant blij is, dan is Henk nog blijer! Op naar de volgende klant.
Om 15:00 uur heeft hij alle adressen gehad en is hij terug in het magazijn in Barneveld. Hij laadt vast zijn bus voor de volgende dag, spreekt nog even een paar collega's en gaat lekker naar huis. Om 17:00 uur ligt Henk lekker languit op de bank in de zon... Benieuwd hoe het er allemaal aan toe gaat bij onze chauffeurs? Bekijk nu de video!

*Houdt er rekening mee dat de chauffeur enkel de kast uitpakt als hij zelf hier de mogelijkheid voor heeft. De chauffeur is dit niet verplicht. Giga Meubel levert tot aan de eerste drempel.