Trends & InspiratieWoonkamer inspiratieEetkamer inspiratieSlaapkamer inspiratie 29 november 2022

De interieurtrends van 2023

Door A photo of Giga Meubel Giga Meubel  van Giga Meubel

Het nieuwe jaar komt er weer aan, naast goede voornemens is het natuurlijk ook weer tijd voor de nieuwe interieurtrends voor 2023. Ben jij benieuwd hoe je jouw huis de mooiste 2023 make-over kunt geven? Wij hebben de trends voor de woonkamer, slaapkamer en eetkamer op een rijtje gezet en delen ze natuurlijk als eerste met jou, zodat jij als eerste op de hoogte bent van de interieurtrends voor 2023. 

Organische vormen

Organische, ronde en natuurlijke vormen zien we natuurlijk al een tijdje terugkomen in accessoires en meubels, maar in 2023 hoeven we gelukkig nog geen afscheid te nemen van deze trend. Sterker nog, we gaan zelfs meer organische vormen zien aankomend jaar. Dat vinden wij natuurlijk heel goed nieuws, wij zijn namelijk enorme fans van deze trend. 

We zoeken thuis comfort en bouwen een veilig nest, de zachte vormen en aaibare stoffen zorgen voor een luchtig en geborgen gevoel. Kies voor vrije vormen geïnspireerd door de natuur, of ga voor kiezelvormige, kegelvormige of tonvormige meubels. Naast zacht en comfortabel geeft deze trend je woning een speelse uitstraling. Woolly Draaifauteuil Bouclé Antraciet past met zijn afgeronde hoeken en zachte bekleding perfect bij deze trend. 

Duurzaamheid

In 2023 gaan we ons nóg meer inzetten voor duurzaamheid. De gevolgen van de klimaatverandering worden steeds zichtbaarder en we worden er steeds vaker mee geconfronteerd. De keuzes die we maken in ons interieur hebben hier ook invloed op. We kunnen dus ook wel stellen dat duurzaamheid meer is dan een trend. 

Om je interieur in 2023 duurzaam in te richten, raden we je aan om te kijken naar gerecyclede en duurzame materialen en meubels en accessoires die lokaal geproduceerd worden. Daarnaast is het natuurlijk van belang om meubels van goede kwaliteit te kopen, zodat je hier voor een lange tijd plezier van kunt hebben. Ben je je oude meubels zat? Gooi deze niet weg, maar geef ze een nieuw leven d oor ze te verkopen of weg te geven. Rodeo Hoekbank Rechts Cognac is gemaakt van recycle leer. 

Warm ton-sur-ton

Ton-sur-ton ofterwijl, kleur op kleur is de Franse benaming voor het kiezen van één kleur en deze in meerdere tinten terug laten komen in je interieur. Deze trend zorgt voor een chique uitstraling met subtiele diepte. Ton-sur-ton werd voorheen vooral toegepast met grijze tinten, maar wordt in 2023 in een nieuw jasje gestoken.

Warme ton-sur-ton zorgt voor een oase van rust. Het gebruik van beige en bruine tinten geeft je huis een natuurlijke en warme uitstraling. Denk hierbij ook aan aardetinten zoals zand en taupe. Combineer de warme ton-sur-ton trend met organische vormen en natuurlijke materialen, zoals walnoothout voor een warme, zachte thuishaven. Eettafel Lucio past met zijn travertin blad en houten onderstel perfect bij deze trend.

Rustgevend blauw

Blauw is een kleur die rust, vertrouwen en wijsheid uitstraalt. Blauw komt in vele verschillende tinten zoals kobaltblauw, pastelblauw, ijsblauw, nachtblauw, turkoois en wit past bij een strak en modern interieur.

Kies voor een blauwe muur, blauwe bank, blauwe kussens of andere blauwe accessoires. Kies voor een blauwe muur op de slaapkamer voor een kalmerend effect en een goede slaap. Lounge Bank Alba is een hele gave velvet blauwe bank die tof staat in ieder interieur. 

 

Ben je na het lezen dan deze blog geïnspireerd geraakt door de trends van 2023 of wil je graag persoonlijk advies over de trends? Neem contact met ons op of kom langs in onze showroom in Soest. Onze interieurspecialisten staan voor je klaar en kunnen je deskundig advies geven. Graag tot snel!



Deel dit artikel

Laatste meubel trends, inspiratie & tips!