Trends & InspiratieWoonkamer inspiratieEetkamer inspiratieSlaapkamer inspiratie 13 januari 2023

Inspiratie voor een Scandinavisch interieur

Door A photo of Giga Meubel Giga Meubel  van Giga Meubel

De afgelopen jaren is het Scandinavische interieur steeds populairder geworden. De stijl wordt gekenmerkt door minimalisme, rust en de functionaliteit van de meubelen. De Scandinavische stijl is geïnspireerd op het Scandinavische landschap, dit is onder andere terug te zien in de materialen in een Scandinavisch interieur.

Een rustig kleurenpalet

De woningen in Scandinavië zien door de noordelijke locatie bijna geen zonlicht. Om deze reden wordt er met name gebruik gemaakt van lichte kleuren in deze woonstijl. Ook neutrale kleuren worden veel gebruikt in de Scandinavische woonstijl, zo halen we buiten naar binnen. De basiskleuren in deze interieurstijl zijn wit, grijs en beige, deze kun je aanvullen met accenten van pasteltinten zoals blauw, groen en geel. De pasteltinten voegen een warme en prettige sfeer toe aan je woning. 

Materialen in een Scandinavische woonstijl

Zoals al eerder benoemd, is het Scandinavische landschap goed terug te zien in de materialen die in deze interieurstijl worden gebruikt. Zo kun je denken aan hout, linnen, klei, beton, wol en leer. De diverse texturen van deze uiteenlopende materialen zorgen voor een gevarieerd interieur met interessante en tijdloze look. 

Houten accenten

Hout speelt in een Scandinavisch interieur een grote rol. Hout is een heel divers materiaal dat op talloze manieren kan worden toegepast in je woning. Denk bijvoorbeeld aan een houten vloer, maar ook houten wandpanelen, een houten eettafel, houten eetkamerstoelen of houten kasten doen het super in deze woonstijl. 

Eettafel Carno

Muren in een Scandinavische woning

Om warmte en sfeer toe te voegen aan het interieur kun je ervoor kiezen om de muren te verven met kalkverf. Deze verf geeft je muren een matte look met verschillende nuances. Kalkverf wordt gemaakt van kalk en water en is daarom 100% natuurlijk. Naast dat zo’n kalverfmuur er te gek uit ziet, is deze verf ook vocht- en schimmelwerend door de ademende werking. Verf één accentmuur om op een minimalistische manier extra sfeer te creëeren in huis.

Groene planten

Om een Scandinavische woonstijl een frisse en levendige uitstraling te geven, worden er vaak groene planten in het interieur geplaatst. Naast de toffe uitstraling van groene planten, zorgen veel planten ook voor een betere vochtregeling en extra zuurstof in je woning. Geen groene vingers? Geen zorgen, met een mooie kunstplant creëer je deze gave look zonder gedoe. 

Scandinavische woonaccessoires

De Scandinavische woonstijl is praktisch. Daarom worden er in deze woonstijl alleen accessoires met een functie gebruikt. Denk bijvoorbeeld aan vloerkleden, lampen, plaids en opbergmanden. Ook bij accessoires maken we gebruik van natuurlijke materialen en een rustig kleurenpalet. Zo kun je denken aan een wollen vloerkleed of een linnen plaid.



Ben je na het lezen dan deze blog geïnspireerd geraakt door de Scandinavische interieurstijl of wil je graag persoonlijk advies over het stylen van een Scandinavisch interieur? Neem contact met ons op of kom langs in onze showroom in Soest. Onze interieurspecialisten staan voor je klaar en kunnen je deskundig advies geven. Graag tot snel! 

Deel dit artikel

Laatste meubel trends, inspiratie & tips!