Trends & InspiratieWoonkamer inspiratieEetkamer inspiratieSlaapkamer inspiratie 18 oktober 2022

Wat is een dressoir?

Door A photo of Giga Meubel Giga Meubel  van Giga Meubel

Op onze website kom je veel verschillende soorten kasten tegen, onder andere boekenkasten, kledingkasten, nachtkastjes en dressoirs. Maar wat is een dressoir? En waar in huis plaats je een dressoir eigenlijk? Wil je meer informatie over dressoirs en het toepassen van een dressoir in je woning, lees dan nu deze blog. 

Wat is een dressoir?

Een dressoir is een lage opbergkast, vaak met deurtjes of lades om spullen die je niet in het zicht wilt hebben netjes op te bergen. In de collectie hebben wij ook open dressoirs of dressoirs met open vakken. Een open dressoir zorgt voor een luchtiger effect en leent zich er goed voor om je mooie spullen tentoon te stellen. 

  

 

 

 

 

 

 

 

De afmetingen van een dressoir

Dressoirs bestaan in veel verschillende afmetingen. Op deze manier kun je gemakkelijk een dressoir vinden voor de ruimte die jij beschikbaar hebt. Het smalste dressoir dat wij in de collectie hebben is 40 cm, het breedste dressoir is 200 cm. Uiteraard biedt een breder dressoir meer opbergruimte dan een smal dressoir en een smal dressoir is weer gemakkelijker in kleine ruimtes te plaatsen dan een breed dressoir. De keuze die je hierin maakt is afhankelijk van de ruimte die je beschikbaar hebt en de hoeveelheid opbergruimte die je nodig hebt. De meest voorkomende hoogte van een dressoir is 90 cm, maar ook hierin kun je variëren. Zo hebben we bijvoorbeeld lagere dressoirs van 55 cm en hogere dressoirs van 130 cm. 

De verschillende toepassingen van een dressoir

Een dressoir is een veelzijdig, breed inzetbaar meubelstuk dat talloze mogelijkheden biedt. Plaats een dressoir in de woonkamer en berg hierin bijvoorbeeld de spelletjes en boeken op, daarnaast kun je de plaids voor op de bank in het dressoir opbergen. Een dressoir kan ook ingezet worden als tv-meubel, dan kun je de opbergruimte gebruiken voor de apparatuur, bedrading en afstandsbediening die bij de tv horen. Ook in de slaapkamer komt een dressoir goed van pas, hier kun je het dressoir namelijk gebruiken voor het opbergen van je sokken en ondergoed, pyjamas of sportkleding. Een dressoir hoort van oudsher in de eetkamer en kan hier worden ingezet voor het opbergen van servies, glazen, bestek en tafellinnen. 

Een dressoir decoreren

Omdat een dressoir een lage kast is, biedt de bovenkant van de kast ruimte voor decoratie. Plaats bovenop het dressoir mooie planten, foto’s schilderijen, vazen of andere accessoires.  Als je meer tips wilt over het decoreren van een dressoir, raden we je aan om deze blog te lezen, hierin wordt uitgebreid uitgelegd hoe je een dressoir op verschillende manieren kunt stylen.

Dressoirs in verschillende woonstijlen

De dressoirs zijn verkrijgbaar in verschillende woonstijlen, zodat er voor iedereen een dressoir naar wens tussen zit. Kies bijvoorbeeld voor een Scandinavisch dressoir, dat wordt gekenmerkt door zachte en rustige kleuren met slanke en dunne vormen. Ook natuurlijke materialen zie je vaak terug bij Scandinavische dressoirs. Een industrieel dressoir heeft een stoer uiterlijk en wordt gekenmerkt door robuuste materialen zoals hout en metaal. 

Dressoirs van verschillende merken

Naast onze eigen dressoirs, hebben wij dressoirs van een aantal hele mooie interieurmerken. De dressoirs van Richmond Interiors hebben bijvoorbeeld een chique uitstraling en zijn voor iedereen die niet bang is om een statement te maken. De dressoirs van Zuiver hebben een rustige en natuurlijke uitstraling. Alle dressoirs zijn gemaakt van hoogstaande materialen en hebben dus een hoge kwaliteit. 

 

Heb je na het lezen dan deze blog nog vragen of wil je graag persoonlijk advies over onze dressoirs? Neem contact met ons op of kom langs in onze showroom in Soest. Onze interieurspecialisten staan voor je klaar en kunnen je deskundig advies geven. Graag tot snel!



Deel dit artikel

Laatste meubel trends, inspiratie & tips!