Trends & InspiratieAdviesEetkamer inspiratie 4 maart 2020

Hoe kies je je eettafel?

Door A photo of Giga Meubel Giga Meubel  van Giga Meubel

Waar let je op bij het aanschaffen van een tafel?

De belangrijkste punten om op te letten bij de aanschaf van je tafel zijn:

- Met hoeveel personen ben je thuis? Hoeveel stoelen moeten er standaard bij staan?

- Gebruik je de tafel alleen als eettafel of ook voor andere doeleinden?

- Krijg je vaak mensen te eten?

- Welke stijl wil je?

- Kijk ook naar de looproute in de ruimte.

Vormen

Eettafels zijn er in allerlei vormen, maten en kleuren. Welke stijl heeft de rest van je interieur? In een Scandinavisch interieur kun je voor een mooie ronde tafel met ranke poten gaan, bijvoorbeeld Eleonora Eettafel Rond of Tafel Rond Mo. Heb je een stoere of industriële inrichting kies dan bijvoorbeeld voor een robuuste tafel en stalen poten, bijvoorbeeld Eettafel Jack of Eettafel Mike.

Ik hou persoonlijk heel erg van hout en daarom hebben wij voor een grote rechthoekige eettafel van 250 cm gekozen in onze serre. Aan de ene kant staan 4 stoelen en de andere kant een bank. We eten daar eigenlijk alleen maar als we visite hebben en verder gebruiken we de tafel vooral als werkplek of spelletjes/puzzel plek. Ooit zou ik nog wel van die toffe metalen poten eronder willen maar voor nu ben ik heel tevreden.

De eetkeuken

In onze eetkeuken staat een kleine, ook rechthoekige eettafel met zwart blad en daar kunnen we precies met z’n vijven aan eten. Ideaal vind ik dat, om in de keuken te kunnen eten omdat je bij ons anders eerst door de hal en woonkamer naar de serre loopt. Niet heel handig dus!

Ruimte bepalen

Kijk ook naar hoeveel ruimte een stoel inneemt en of het misschien handig is om aan 1 kant een bankje te plaatsen. Wij hebben zelf een bank gemaakt over de radiatoren heen, wat scheelt dat een hoop ruimte en je werkt gelijk die lelijke dingen weg. Heb je weinig loopruimte over? Zorg dan dat je de stoelen onder de tafel kunt schuiven, dit scheelt een hoop ruimte. Let goed op de hoogt van de tafel en die van je stoelen en ook op de ruimte tussen de tafelpoten.

Je kunt een hele brede tafel kiezen maar soms staan de poten veel verder naar het midden en dat maakt de ruimte voor je stoelen wel kleiner. De ideale afmeting voor twee personen is 70 cm breed, voor 4 personen 130 cm breed, voor 6 personen 180 cm breed en 8 personen 250 cm breed. Eet je normaal gesproken altijd met z’n tweeën dan kun je ook kiezen voor twee kleine tafels en 1 als bureau gebruiken. Komen er dan mensen eten schuif je de tafels tegen elkaar aan. Wil je juist een grote ruimte vullen, kijk dan naar een lange brede tafel met wat grotere stoelen. Ik vind de eettafel 1 van de leukste dingen om te stijlen!

Liefs,

Wilma (@huisjeboompjeboys)

Deel dit artikel

Laatste meubel trends, inspiratie & tips!