Trends & InspiratieKeuken inspiratie 22 februari 2022

Keuken wrappen? Iets voor jou?

Door A photo of Giga Meubel Giga Meubel  van Giga Meubel

Je hoort het tegenwoordig steeds vaker, mensen die hun keuken laten wrappen. Je keuken wrappen betekent letterlijk het inpakken van je keuken.  Ben je je keuken zat, dan is wrappen een goede optie. Je keuken wordt hierbij ingepakt met folie. De folie wordt geplakt op de originele keuken en die raakt hierbij niet beschadigt. 

 

Voordelen van een keuken laten wrappen

Er zitten veel voordelen aan het wrappen van een keuken. Hieronder hebben we er een paar voor je op een rijtje gezet. 

  1. Het wrappen van je keukenkastjes en keukenlades is goedkoper dan het aanschaffen van een hele nieuwe keuken.
  2. De folie is makkelijk aan te brengen en makkelijk te verwijderen. Het wrappen van een keuken is daarmee meestal binnen een dag klaar en je kan blijven veranderen en experimenteren als je het weer zat bent. 
  3. Een gewrapte keuken gaat lang mee, omdat de folie erg sterk is en daarmee niet zo makkelijk beschadigt. 
  4. Wrappen met folie zorgt voor een strak eindresultaat. Je hebt hierbij geen last van strepen, onregelmatigheden of bobbels. Dit heb je met verf of spuitwerk vaak wel. 
  5. Je hebt veel mogelijkheden met wrappen. Folie is er namelijk in verschillende texturen, kleuren en patronen. Er is dus voor ieder wat wils. 

 

Tips voor het wrappen van je keuken 

Ben je overtuigd en wil je nu ook je keuken laten wrappen? Dan hebben we nog een paar tips voor je en moet het volledig goed gaan komen!

  1. Het is het beste als je je keuken laat wrappen door een vakman. Zo weet je zeker dat het goed en netjes wordt gedaan. 
  2. Zorg ervoor dat je voor folie gaat met goede kwaliteit. Dus een folie die dik genoeg is. Als je er iets tegenaan stoot raakt de folie niet meteen beschadigd. Je kan dus beter voor een duurdere folie gaan met goede kwaliteit dan een goedkopere dunne folie. 
  3. Het is belangrijk dat de luchtvochtigheid in je woning goed geregeld is. Als de luchtvochtigheid te hoog is kan de lijm namelijk minder goed hechten en dit kan ervoor zorgen dat de folie losraakt. 
  4. Zorg ervoor dat je geen luchtbellen maakt in de folie. Dit kan komen door warmte van apparaten, zoals een waterkoker en een broodrooster. Zet deze apparaten dus op een plek waar je hier geen last van zult krijgen. 
  5. Denk er over na wat je allemaal wilt laten wrappen. Behalve keukenkastjes en keukenlades is het ook mogelijk om bijvoorbeeld je koelkast, tegelwand en aanrecht te laten wrappen. De mogelijkheden zijn eindeloos. 
  6. Bereid je goed voor op het wrappen. Zorg ervoor dat alle lades en kastjes helemaal leeg en schoon zijn en dat elk spoor van vet en stof is verwijderd. Zo kan degene die de keuken wrapt meteen aan de slag. 

 

Deel dit artikel

Laatste meubel trends, inspiratie & tips!