Trends & InspiratieKeuken inspiratie 1 maart 2022

Keukenkastjes verven

Door A photo of Giga Meubel Giga Meubel  van Giga Meubel

Als je toe bent aan een nieuwe look in de keuken, maar niet meteen een verbouwing van duizenden euro’s ziet zitten, is het verven van je keukenkastjes de perfecte oplossing. Een nieuwe kleur op je keukenkastjes kan je keuken weer nieuw leven in blazen. Maar hoe pak je dit aan en welke kleur heeft het gewenste effect voor je keuken? Wij helpen je graag op weg!

Welke kleur op je keukenkastjes?

Voordat je de keukenkastjes gaat verven, is het natuurlijk belangrijk om te weten welke kleur je op je kastjes wilt. De meest voor de hand liggende kleur voor een keuken is natuurlijk wit, de kleur geeft je keuken een frisse en schone uitstraling. Ga voor een hoogglans verf voor een chique uitstraling. Naast de frisse uitstraling, laten witte keukenkastjes je keuken ook nog eens ruimer ogen. Wil je een chique en moderne uitstraling in je keuken? Verf je keukenkastjes zwart. Als je kiest voor zwarte keukenkastjes is het belangrijk om de wanden en vloer in een lichte kleur te houden, voor een luchtigere en minder massieve uitstraling. Als je een statement wilt maken kun je natuurlijk ook kiezen voor een kleurtje op je keukenkastjes, hierbij is het van belang goed te weten welk effect de kleur heeft op je keuken. Rood is een kleur die de eetlust stimuleert maar kan al snel te schreeuwerig overkomen. Als je voor rood kiest, ga dan voor een matte kleur en houd de rest van de kleuren in je keuken rustig. Als je op een rustige manier een statement wilt maken kun je denken aan kleuren zoals bijvoorbeeld olijfgroen. 

Hoe verf je je keukenkastjes?

Allereerst is het belangrijk om je keuken grondig schoon te maken, een keuken heeft altijd last van vettigheid en op vette oppervlaktes hecht verf niet. Vervolgens is het zaak om de keukenkastjes te schuren met fijn schuurpapier en beschadigingen op te vullen. Begin met een geschikte grondverf of primer en laat deze goed opdrogen. Tijd voor het leukste gedeelte, je mag de eerste laag verf aanbrengen! Als je keukenkastjes hebt met panelen kun je het beste eerst de dieper gelegen delen verven. Gebruik een kwast voor de randjes en een roller voor het oppervlak. Als de eerste laag verf goed is opgedroogd, schuur je de kastjes weer licht op en breng je een tweede laag aan voor de mooiste dekking.

stappenplan keuken verven

Heb je nog vragen na het lezen van deze blog of wil je meer informatie? Laat het ons vooral weten. We staan graag voor je klaar en geven je met alle liefde advies. Bel ons: 035-8796032 of mail naar info@gigameubel.nl

Deel dit artikel

Laatste meubel trends, inspiratie & tips!