Trends & InspiratieWoonkamer inspiratieEetkamer inspiratieSlaapkamer inspiratie 27 december 2022

Dit zijn de interieurkleuren van 2023

Door A photo of Giga Meubel Giga Meubel  van Giga Meubel

De kerst zit er alweer op en dat betekent dat het jaar alweer bijna voorbij is. Het nieuwe jaar staat natuurlijk voor goede voornemens maar ook voor nieuwe kleuren. Verschillende bedrijven waaronder Pantone en Flexa hebben ook dit jaar weer een kleur van het jaar vastgesteld. Ben jij toe aan een nieuwe kleur in je interieur? Laat je inspireren door de kleuren van 2023. 

Pantone kleur van het jaar

De Pantone kleur van 2023 is Viva Magenta, een rijke rode kleur met roze ondertonen. De kleur straalt levendigheid en kracht uit. Met Viva Magenta in je interieur creeër je warmte en vreugde in huis. Zo’n uitgesproken kleur moet natuurlijk wel bij je passen, maar als je het aandurft is Viva Magenta een ongelofelijk gave toevoeging in je interieur. 

Viva Magenta stylen

Deze gedurfde kleur lijkt misschien lastig om te stylen. Ga je voor een volledige muur met Viva Magenta, of kies je voor subtiele details in deze toffe kleur? Dat is natuurlijk volledig aan jou. Combineer Viva Magenta met zachte, neutrale kleuren om een balans te creeëren in je interieur. Ga bijvoorbeeld voor Viva Magenta als muurkleur in de hal om een warme, vrolijke indruk te wekken bij binnenkomst. Of kies voor toffe eetkamerstoelen in de kleur Viva Magenta voor een modern en hip effect in de eetkamer. Bijvoorbeeld Chair Barbara. 

Flexa kleur van het jaar

Wild Wonder is een positieve kleur die geïnspireerd is op de natuur. De natuurlijke kleur van tarwe is gecombineerd met een hint van groen. De zonnige geelgroene kleur zorgt voor een heerlijke frisse boost in je interieur. Het thema dat bij deze kleur hoort is ‘de kracht en magie van de natuur.’ Met Wild Wonder haal je het fijne, vrije gevoel van buiten naar binnen.

Wild Wonder stylen

Wild Wonder is een kleur die zich perfect leent om op alle muren en zelfs het plafond te gebruiken. Het gebruiken van één kleur voor alle muren zorgt voor een mooi, rustig geheel. Vind je dit toch wat te veel? Je kunt natuurlijk ook kiezen voor een accentmuur of meubels en accessoires in de kleur Wild Wonder. Voor een stoere touch combineer je Wild Wonder met een donkere kleur, bijvoorbeeld Bank Michelle in het antraciet.

Histor kleur van het jaar

Vining Ivy is de Histor kleur van 2023, deze groenblauwe kleur is enorm trendy. De kleur Vining Ivy is de perfecte combinatie van krachtig blauw en elegant groen. Vining Ivy is een enorm veelzijdige kleur waar je alle kanten mee op kunt, in de slaapkamer, op kantoor of in de keuken; in elke ruimte staat deze kleur goed. 

Vining Ivy stylen

Combineer Vining Ivy met een neutraal kleurenpalet voor een krachtig contrast. Zwarte details zorgen in combinatie met Vining Ivy voor een chique effect, waar witte details juist voor een frisse look zorgen. Verf de muur in deze toffe kleur of ga voor een statement meubel zoals een grote bank in de kleur Vining Ivy, zoals 3-zits Hoekbank Velvet Groen.

Karwei kleur van het jaar

Ook Karwei gaat in 2023 voor een groene tint, namelijk Nordic Green. Nordic Green is een prachtige grijsgroene kleur die doet denken aan het bos en de zee. In Scandinavië wordt deze kleur al heel veel gebruikt, Nordic Green past namelijk prachtig bij de houten huizen en natuur daar. De grijze ondertoon van deze kleur zorgt ervoor dat de kleur makkelijk te combineren en toe te passen is. 

Nordic Green stylen

Combineer Nordic Green met wit voor een fris effect of voor zwart om diepte en contrast te bieden. Naast het combineren van verschillende kleuren kun je Nordic Green ook stylen door te spelen met verschillende materialen. Kies bijvoorbeeld voor teddystof en metaal om met zacht en comfortabel en strak en modern een contrast te creëeren. Nordic Green staat ook prachtig in combinatie met hout. Wil je Nordic Green op een subtiele manier verwerken in je interieur? Ga dan bijvoorbeeld voor een gaaf schilderij zoals schilderij Bergamo

De 60-30-10 regel

Wij raden je altijd aan om gebruik te maken van de 60-30-10 regel bij het kiezen van kleuren voor je interieur. Deze simpele regel helpt je balans te behouden door gebruik te maken van een primaire-, secundaire- en accentkleur. De primaire kleur gebruik je voor 60% van de ruimte, bijvoorbeeld de muurkleur. De secundaire kleur gebruik je voor 30% van de kamer, dit kan bijvoorbeeld door grote meubels zoals de bank te kiezen in deze kleur. De accentkleur gebruik je voor 10% van de ruimte en kun je bijvoorbeeld gebruiken voor accessoires.

 

Ben je na het lezen dan deze blog geïnspireerd geraakt door de kleuren van 2023 of wil je graag persoonlijk advies over het vinden van de perfecte kleur voor in jouw interieur? Neem contact met ons op of kom langs in onze showroom in Soest. Onze interieurspecialisten staan voor je klaar en kunnen je deskundig advies geven. Graag tot snel! 



Deel dit artikel

Laatste meubel trends, inspiratie & tips!