Trends & InspiratieWoonkamer inspiratieEetkamer inspiratieSlaapkamer inspiratie 20 mei 2022

Wat houdt duurzaam inrichten eigenlijk in?

Door A photo of Giga Meubel Giga Meubel  van Giga Meubel

Bij een duurzaam huis denk je waarschijnlijk aan investeren in zonnepanelen en isolatie. Dit is natuurlijk hartstikke goed en duurzaam, maar wist je dat je in je interieur ook duurzame keuzes kunt maken? Met duurzaam inrichten hebben we het over het kiezen van meubels die bedoeld zijn om lang mee te gaan en grondstofbesparend zijn. Hierbij kun je bijvoorbeeld denken aan tweedehands of gerecyclede meubels, of meubels die gemaakt zijn van lokale houtsoorten. 


Tegenwoordig leven we in een tijd van massaconsumptie. Als we een meubelstuk zat zijn, doen we het weg en kopen we een nieuw meubelstuk om het oude te vervangen. Op deze manier danken we in de EU jaarlijks ruim 10 miljoen ton meubilair af. Om de cirkel van massaconsumptie te doorbreken zou je bijvoorbeeld eens bij de kringloop of op marktplaats kunnen kijken voor een nieuw meubelstuk. Daarnaast kun je natuurlijk ook kijken naar het productieproces van de meubels, een schoon en zuinig productieproces draagt uiteraard bij aan een schonere wereld. 

Als je zelf aan de slag wilt met een duurzame inrichting hebben we een aantal tips voor je:

  • Kijk eens bij je ouders, kinderen, buren of vrienden of zij nog meubels hebben die staan te verstoffen. Misschien heb jij het perfecte plekje in huis, of past het met een likje verf perfect in je interieur. 
  • Kies voor dikkere gordijnen die vanaf het plafond tot aan de vloer komen, dit zorgt voor extra isolatie zonder een dure verbouwing. 
  • Gebruik bamboe in je interieur: bamboe is een stevig en hard materiaal dat lang meegaat. Daarnaast groeit bamboe razendsnel en is het een onuitputtelijke grondstof.

Heb je nog vragen over duurzaam inrichten of ben je benieuwd naar onze duurzame producten? Neem gerust contact met ons op via 035-8796032 of info@gigameubel.nl of kom gezellig langs bij onze winkel in Soest. Onze interieurspecialisten kijken graag met je mee.

Deel dit artikel

Laatste meubel trends, inspiratie & tips!