Trends & Inspiratie 28 september 2020

5 tips: klaar voor meer kleur in huis

Door A photo of Giga Meubel Giga Meubel  van Giga Meubel

1. Stress en twijfels bij het kiezen van de kleur

De keuze voor de juiste kleur voor je woning kan veel stress, twijfels en onzekerheid veroorzaken. Aan één ding moet je zeker denken. Je nieuwe verf kleur wordt vaak gekozen in een bouwmarkt of winkel waar er vol en helder tl licht op de verf staat. De kleur komt dus totaal anders over in de winkel dan thuis. Je wilt de juiste keuze maken dus neem de keurstaal mee naar huis. Dit is eigenlijk altijd gratis en daarnaast kun je perfect zien dat de omgeving zoals meubelen, vloer en textiel enorm invloed hebben op het kezen van de verfkleur.

 2. Lichtval veranderd de kleur

Dit vergeet iedereen standaard. In de loop van de dag veranderd de lichtval in huis. De kleur komt dan ook anders overeen. Check dus altijd met jee kleurstaal de keur bij daglicht en s ’avonds bij kunstlicht.

3. Maak een interieurplan

Voordat je een kleur verf koopt of begint met verven is het belangrijk om een interieurplan te maken. Je kunt pas een kleur verf kiezen als je hebt bedacht welke materialen, meubelen en styling je wilt combineren. Verf is te koop in alle kleuren van de regenboog en daardoor veel makkelijker aan te passen in subtiele kleurcombinaties dan de kleurkeus voor je meubelen.

4. Kiezen voor een felle verfkleur

Als je eenmaal hebt bedacht om een kleur te kiezen, pas dan op met een te felle kleur. Je kunt beter een wat zachter variant kiezen. Een te felle kleur kan verstorend werken en te veel op je afkomen. Je kunt een felle kleur het beste op een enkele wand toepassen in de hal, op het toilet of op een muurtje achter een bijzonder meubel.

5. Is wit saai?

Iedereen zegt het. Een kleine ruimte moet je wit laten. Maar is dit wel altijd zo? Er zijn genoeg inspiratie beelden te vinden op Pinterest van kleine geverfde ruimtes. Zoals een donkergrijze hal, een nachtblauwe slaapkamer of een olijfgroene keuken. Deze keuren zorgen juist voor sfeer, kracht en persoonlijkheid.

Heb jij na het lezen van deze blog nog vragen over het toepassen van kleur in je huis? Laat het ons vooral weten. Neem gerust contact met ons op. Wij geven jou met alle liefde advies over de perfect gekleurde ruimtes en het aankleden daarvan. Bel ons: 035-8796032 of mail naar info@gigameubel.nl.

Deel dit artikel

Laatste meubel trends, inspiratie & tips!