Trends & InspiratieWoonkamer inspiratieEetkamer inspiratie 22 februari 2022

Dit zijn de behang trends van 2022

Door A photo of Giga Meubel Giga Meubel  van Giga Meubel

Het behang dat je op je muren hebt kan een groot verschil maken in de uitstraling van je huis. Ga je voor een rustig behang, of kies je juist een levendige print? Wij hebben de nieuwste behangtrends van 2022 voor je op een rijtje gezet.

Zacht textielbehang

Textielbehang voegt een warme en zachte uitstraling toe aan je interieur. Textielbehang bestaat uit natuurlijke textielvezels zoals wol, linnen, katoen, zijde of jute maar kan ook bestaan uit synthetische vezels. Een groot voordeel van textielbehang is dat het goed is voor de akoestiek in je ruimte. Een textielbehang is echt even anders en de sfeervolle uitstraling zal niet onopgemerkt blijven.

3D Behang

Als je echt op zoek bent naar iets anders  voor op je muur, is 3D behang misschien wel wat voor jou. Dit behang heeft vlakken die meer uitsteken waardoor er diepte ontstaat. Daarnaast heb je ook 3D behang met voelbare structuren. 3D behang is echt een eyecatcher voor je woon- of slaapkamer.

Behang van het jaar: Restore

Het behang van het jaar is Restore van Graham & Brown. Het behang heeft een botanische print met verschillende wilde planten. Restore is verkrijgbaar in drie verschillende uitvoeringen: Restore Midnight, Sky en Emerald. Midnight is een mooie donker blauwgroene kleur die wat ons betreft perferct is voor de slaapkamer. Sky is een lichtblauwe variant met een frisse uitstraling. Mooi voor in de hal, badkamer of kinderkamer. Emerald is bij Giga Meubel favoriet, de donkergroene kleur doet denken aan een tropisch regenwoud, hang deze in je woonkamer en haal buiten naar binnen.

Behang voor de kinderkamer

Voor de kinderkamer kun je heel veel verschillende kanten op. Voor iedere kleur of thema is er wel een mooi behang te vinden. Ga bijvoorbeeld voor een jungle thema en kies hiervoor een bijpassend botanisch behang. Ook behang met een oceaanprint is hartstikke hip voor de kinderkamer.

Deel dit artikel

Laatste meubel trends, inspiratie & tips!