Trends & InspiratieWoonkamer inspiratie 24 februari 2022

Wanden decoreren met kunst

Door A photo of Giga Meubel Giga Meubel  van Giga Meubel

Het is altijd leuk om het gezellig en sfeervol te maken in huis. Door kunst aan de muur op te hangen wordt het in één keer al een stuk sfeervoller. Denk bijvoorbeeld aan foto’s of schilderijen aan de muur. Hiermee maak je je interieur ook meteen stuk persoonlijker. 

Lege plek boven de bank 

De meeste mensen vinden het lastig om de lege muur boven de bank op te vullen. Je hebt verschillende opties om die plek op te vullen. Hieronder noemen we er een paar voor je op. 

  • Hang één groot schilderij op, dit is meteen een eyecatcher in de woonkamer
  • Hang één of meerdere planken op. Op deze planken kan je meerdere dingen neerzetten zoals fotolijstjes, kaarsen en spiegels. 
  • Hang een aantal foto’s aan de muur, dit maakt de woonkamer meteen persoonlijker.

Spelen met reliëf

Kunst mag opvallen. Je kan er daarom ook voor kiezen om voor abstracte kunstwerken te kiezen in plaats van schilderijen. Hiermee speel je ook meteen met reliëf en heb je niet alleen maar platte lijsten aan de muur. Denk bijvoorbeeld aan een kunstwerk van metaal of hout. 

Gebruik van decoratieletters

Het is ook een idee om gebruik te maken van decoratieletters. Je kent het vast wel die ene tante die heel groot “Home” in de woonkamer heeft hangen. Dit is natuurlijk een beetje afgezaagd. Maar de mogelijkheden met letters zijn eindeloos. Deze letters  kan je eigenlijk in elke ruimte ophangen. Of dit nou de badkamer, slaapkamer of woonkamer is. 

Wanddecoratie bij Giga Meubel 

Natuurlijk hebben we bij Giga Meubel ook decoratie voor aan de muur. Ga je liever voor een schilderij of toch voor een wandkaart? Bekijk onder andere wanddecoratie van By-Boo en HK-Living.

 

 

Deel dit artikel

Laatste meubel trends, inspiratie & tips!