Trends & InspiratieWoonkamer inspiratie 29 april 2022

Zo creëer je een Bohemian stijl in je interieur

Door A photo of Giga Meubel Giga Meubel  van Giga Meubel

Als je wel eens op Ibiza bent geweest ken je het vast wel, de interieurs met vrolijke kleuren en prints. Dit noemen we de Bohemian woonstijl. In deze stijl zijn de mogelijkheden eindeloos, je kunt combineren met verschillende kleuren, patronen en materialen, niks is te gek. Als je kiest voor een Boho style huis voelt elke dag als vakantie, wie wil dat nou niet?

 

Wat is een Bohemian interieur? 

Bohemian is een term die komt van de Boheemse bevolking, even voor je beeld: De Bohemen liggen in het westelijke deel van Tsjechië. Als je Bohemian vertaalt vanuit het Frans betekent het letterlijk ‘niet burgerlijk’. Dat niet burgerlijke is een goede omschrijving van de woonstijl, de Boho stijl is namelijk niet strak en netjes maar juist los en gek. Een Bohemian interieur is extravagant, werelds, exotisch en kleurrijk. 

Bohemian interieur: De basis

Als je wilt gaan voor een full-on Boho interieur, is een goede basis belangrijk. Kies een vrolijke, warme kleur voor op de muren. Mooie kleuren hiervoor zijn bijvoorbeeld geel en terracotta. De keuze hiervoor is natuurlijk volledig aan jou, als jij witte muren mooier vindt, kies je voor witte muren. Als je een mooie kleur voor op je muren hebt gevonden, is het tijd voor meubels. Zoals al eerder gezegd, mag en kan alles in een Bohemian stijl. Kies voor een bank in een vrolijke kleur, of kies voor een mooie neutrale kleur die je aanvult met vrolijke accessoires. Een cognac leren bank staat ook super in een Boho woonstijl. 

Accessoires in een Boho woonstijl

Natuurlijke materialen doen het geweldig in een Bohemian interieur. Denk hierbij aan rotan, webbing en hout. Daarnaast zijn spullen met een verhaal ook een leuke toevoeging aan deze stijl, bijvoorbeeld een souvenir van die mooie reis of een vintage kastje dat nog van je oma is geweest. Natuurlijk zijn ook kleurrijke accessoires niet te missen in deze woonstijl. Tip: Voeg planten toe voor een tropische touch.



Deel dit artikel

Laatste meubel trends, inspiratie & tips!