Trends & Inspiratie 2 februari 2022

Zo geef je je woonkamer eenvoudig een gezellige sfeer

Door A photo of Giga Meubel Giga Meubel  van Giga Meubel

#1 Kies voor warme kleuren

De eerste tip om eenvoudig een gezellige sfeer te creëren is om gebruik te maken van warme kleuren. Het is een hele simpele verandering, maar met een pot verf kun je heel veel bereiken. Een kleur aan de muur kan ontzettend veel verschil maken voor de sfeer in huis. Kleuren waar je hier aan kunt denken zijn bijvoorbeeld bruin, (donker)rood, oker of oranje. Deze kleuren kun je vervolgens ook weer terugbrengen in meubels en/of accessoires. Warme kleuren zijn ontzettend belangrijk voor een gezellige sfeer in huis. 

#2 Wees niet bang om accessoires te gebruiken

Daarnaast is een belangrijke tip om niet bang te zijn voor het gebruik van accessoires. Vaak zijn het juist de accessoires die een woonkamer pas echt sfeervol maken. Zonder decoratie is het vaak een stuk minder gezellig. Denk hierbij aan een plaids, poefen, kussens en een vloerkleed. Voeg daar nog wat gezellige planten, mooie bloemen en decoratieve objecten aan toe en de sfeer is helemaal compleet in de woonkamer. 

#3 Zorg voor de juiste belichting 

In de woonkamer zijn er een aantal dingen die sfeer maken of breken. De juiste verlichting is er daar één van. Elk huis heeft licht nodig. Maar de mate van hoeveelheid licht is zeker bepalend voor de sfeer in huis. Denk maar een felle Tl-lampen, ontzettend sfeerloos en daarnaast maakt het een ruimte veel minder gezellig. Naast functionele verlichting is het ook goed om na te denken over sfeerverlichting. Een vloerlamp naast de kast of een leuk lampje op en bijzettafeltje maken het gegarandeerd sfeervol. Let op dat je de juiste hoeveelheid wattage kiest. Hoe meer watt de lamp, hoe feller het licht. Voor sfeerlampen kies je vaak een wat lagere wattage. 

#4 Breng harmonie in je woonkamer

Je brengt een mooie balans in de woonkamer door verschillende vormen met elkaar te mixen. Uiteindelijk draait het erom dat er een rode draad is in alles. Kleuren, patronen, materialen en stijlen. Alles moet in balans zijn.  

#5 Maak het persoonlijk en stop niet alles weg

In ieder huis wordt geleefd en het is totaal niet erg als je dat ziet. Het is mooi om te laten zien wie er woont! De voorbeelden in woonwinkels zijn prachtig, maar vaak onrealistisch. Wees vooral niet bang om te laten zien wie er woont. Een persoonlijke touch maakt het huis en geeft juist een fijne en gezellige sfeer.

#6 Last but not least: gordijnen

Je zou het bijna vergeten, maar gordijnen zijn echte sfeerbepalers in een interieur. Het kale raam wordt aangekleed door gordijnen. Stoffen gordijnen zijn bijvoorbeeld ook veel sfeervoller dan rolgordijnen. Er zijn ontzettend veel mogelijkheden, dus ook voor jouw woonkamer zijn er de perfecte gordijnen! 

Heb je na het lezen van deze blog nog vragen? Stel ze gerust. Neem contact met ons op of bel naar een van onze collega’s op telefoonnummer 035 - 879 60 32.

Deel dit artikel

Laatste meubel trends, inspiratie & tips!