Trends & InspiratieWoonkamer inspiratie 16 februari 2022

Zo richt je een kleine woonkamer optimaal in

Door A photo of Giga Meubel Giga Meubel  van Giga Meubel

Wanneer je een kleine woonkamer hebt wil je deze natuurlijk zo optimaal mogelijk inrichten. Er zijn meerdere factoren die meespelen bij het inrichten zodat er optimaal gebruik kan worden gemaakt van de ruimte. Bij Giga Meubel hebben we zes tips voor jou op een rijtje gezet waardoor het inrichten van jouw kleine woonkamer een stuk simpeler wordt. 

#1 Analyseer de ruimte van tevoren goed 

Ten eerste is het goed om de ruimte in jouw woonkamer eens goed te bestuderen. Want wat maakt jouw woonkamer nou klein? De basiselementen van een woonkamer spelen een belangrijke rol in de beleving van je woonkamer. Daarnaast zijn ook het gebruik van de juiste meubels belangrijk. Het is goed om te weten wat jouw woonkamer nou zo klein maakt, en wat je hier aan kunt veranderen. Eventueel kun je jouw woonkamer op schaal maken van papier om zo te kijken of de meubels passen.

#2 Kies voor een licht kleurenpalet

Lichte kleuren in je interieur zorgen er automatisch voor dat een kamer ruimtelijker oogt. Donkere kleuren absorberen licht en lichte kleuren reflecteren. Dus door te kiezen voor een licht kleurenpalet, geef je de ruimte sfeer zonder dat het onnodig kleiner lijkt. Denk hier aan kleuren zoals taupe, lichtgrijs of wit. 

#3 Vergeet niet de wanden ook te gebruiken

In een kleine woonkamer is het een goed idee om in plaats van horizontaal, verticaal te werk te gaan. De wanden zijn goed te gebruiken als opslag. Je creëert extra leefruimte door de hoogte in te werken. Denk bijvoorbeeld aan vakkenkasten of wandplanken aan de muur. Wanneer je de ruimte optisch groter wilt laten lijken, kun je goed gebruik maken van spiegels. Hierbij zal één spiegel zal je woonkamer meer vergroten dan meerdere kleine spiegels bij elkaar. 

#4 Ga voor een ruimtelijk meubilair 

Het lijkt misschien logisch om zoveel mogelijk kleine meubels in je kleine woonkamer te plaatsen, maar het tegenovergestelde is waar. Het is juist beter om te kiezen voor ruimtelijk meubilair. Hier kun je denken aan een grote hoekbank of een mooi schilderij aan de muur. Grote en robuuste meubels zullen je woonkamer kleiner laten lijken. Daarentegen werkt het erg goed om gebruik te maken van lichte materialen zoals metaal, glas en lichte kleuren.

#5 Ga voor veelzijdige items 

Veelzijdige items zijn de key in jouw kleine woonkamer. Door de ruimte in te richten met meubels die je op verschillende manieren kunt gebruiken, zorg je makkelijk voor extra opbergruimte. Denk bijvoorbeeld aan krukjes en bijzettafels. Deze zijn onmisbaar in een kleine woonkamer. 

#6 Kies voor slimme verlichting 

Ga voor verlichting die aan de muur kan worden bevestigd of van boven kan worden opgehangen om ruimte op de vloer te besparen. Denk aan hanglampen en wandlampen. Naast functioneel is dit ook nog eens super leuk! 

 

Heb je na het lezen van deze blog nog vragen? Stel ze gerust. Neem contact met ons op of bel naar een van onze collega’s op telefoonnummer 035 - 879 60 32.

Deel dit artikel

Laatste meubel trends, inspiratie & tips!