Trends & InspiratieSlaapkamer inspiratie 15 februari 2022

6 Tips voor een nette kledingkast

Door A photo of Giga Meubel Giga Meubel  van Giga Meubel

De perfecte kledingkast vinden is niet makkelijk. Iedereen droomt natuurlijk van een grote inloopkast die alle Hollywoodsterren hebben, maar helaas heeft niet iedereen zoveel ruimte. Daarom hebben we zes tips op een rijtje gezet voor een nette kledingkast. 

Ga voor een dichte kast 

Een dichte kast heeft verschillende voordelen. Het zorgt ervoor dat je kleding stofvrij blijft. De kast oogt ook altijd netjes. Ook als je kleding niet zo netjes is opgevouwen of opgehangen. De kast zit dicht dus niemand die het ziet. Een dichte kast zorgt er ook voor dat je kleding niet verkleurt. Als er veel zonlicht binnenkomt in de kamer kan dit er voor zorgen dat je kleding verkleurt, hier heb je bij een dichte kast geen last van.

Kledingkast Sapa

Sorteer je kleding op type 

Voor een goed overzicht is het goed om je kledingkast in te richten op type. Zo kun je al je blouses en colberts ophangen. Al je t-shirts, truien en broeken kun je mooi opvouwen. Als je iets zoekt weet je meteen waar je moet kijken om het te vinden.

Organiseer je kast op kleur 

Om meer rust in je kast te creëren kun je je kleding op kleur sorteren. Dit oogt ook netter en je kunt kleding zo makkelijker vinden. Doe dit zowel voor het hanggedeelte als het gedeelte met opgevouwen kleding.

Maak gebruik van bakken of mandjes 

Door het gebruik van bakken en mandjes zorg je voor overzicht en is je kast niet rommelig. Bakken en mandjes zijn ideaal voor accessoires. Denk aan sjaaltjes, riemen en sieraden. Daarnaast zijn ze ook geschikt voor sokken en ondergoed. Zo houd je alles overzichtelijk en netjes bij elkaar.

Maak gebruik van laden 

Een kast met lades is altijd handig. Je kunt in elke lade wat anders opbergen, zodat je het makkelijk kan vinden en een goed overzicht hebt. Bijvoorbeeld in de ene lade al je t-shirts en in de andere lade alle hemdjes. Met lades kun je ook gemakkelijk bij al je spullen. 

Houd rekening met de seizoenen 

Het is handig om rekening te houden met de seizoenen. In de zomer draag je geen truien. Die kan je dan bijvoorbeeld achter in de kast leggen. Heb je een kleine kast dan kun je er ook voor kiezen om de truien uit je kast te halen en ergens anders op te bergen. Zo heb je meer ruimte en de kleding bij de hand die je nodig hebt. 





Deel dit artikel

Laatste meubel trends, inspiratie & tips!