Trends & Inspiratie 7 september 2021

5 tips voor het inrichten van een landelijke woonkamer

Door A photo of Giga Meubel Giga Meubel  van Giga Meubel

Hoe ziet een landelijke woonkamer eruit? 

Een landelijke woonkamer heeft sfeer, is gezellig en doorleefd. Deze stijl kenmerkt zich door de natuurlijke materialen, neutrale kleuren en vaak knusse accessoires. De meubels hebben een rustige uitstraling en zijn voornamelijk functioneel. Het is de kunst om het interieur rustig te houden. Hieronder hebben we een aantal tips op een rijtje gezet om het voor jou makkelijker te maken. 

Tip 1: landelijke kleuren zijn de basis

Om een landelijke woonkamer te creëren is het belangrijk dat je begint bij de basis. Hiermee bedoelen we lichte kleuren op de muren en het plafond. Daarmee zeggen we niet dat je alleen wit mag gebruiken, maar felle kleuren horen in een landelijk interieur niet thuis.  Mooie combinaties zijn bijvoorbeeld wit met beige, grijstinten of zandkleuren. Naast dat dit helpt om de landelijke sfeer te creëren zorgen lichte kleuren er ook voor dat de ruimte optisch groter lijkt. 

Tip 2: héél veel hout

In een landelijke woonkamer mag één ding zeker niet ontbreken: hout. Heel veel hout. Dit zorgt namelijk voor een warm en tegelijkertijd natuurlijk gevoel. Iets wat goed past in een landelijke woonkamer. Samen met de lichte, landelijke kleuren is dit de perfecte combinatie. Of het nou om een klein krukje gaat of een grote salontafel, hout is altijd goed. 

Tip 3: let op het gebruik van accessoires

Als het op accessoires aankomt zijn er verschillende opties. Er zit namelijk een verschil tussen landelijk kitsch en modern landelijk. Kies je voor modern landelijk? Gebruik dan niet teveel accessoires en ga juist voor een aantal eye-catchers. Verspreid niet alles door de woonkamer  maar groepeer op enkele plekken wat accessoires. Industriële accessoires zijn perfect te combineren in een landelijke woonkamer. 

Tip 4: maak gebruik van veel kussens en plaids

Een belangrijke tip en misschien ook wel de meest makkelijke om toe te passen: maak vooral gebruik van veel kussens en plaids. Een landelijke woonkamer is namelijk knus en gezellig en het moet een huiselijk gevoel geven. Hoe kan dit beter dan door veel kussens en plaids te gebruiken? Leg dit op de bank of stoel en het zorgt gelijk voor gezelligheid en een warme sfeer. 

Tip 5: ga voor praktische landelijke meubels 

Het is zo dat bij een landelijke woonstijl meubels vaak vanuit praktisch oogpunt worden gemaakt. Een bank moet vooral lekker zitten en is in landelijke woonkamers vaak grof, groot en robuust. Denk aan een bank met grote kussens of zachte eetkamerstoelen met leuningen. Praktisch maar tegelijkertijd zo mooi, én landelijk. 

Een landelijke woonkamer van Giga Meubel 

Wil je na het lezen van deze blog ook aan de slag om jouw woonkamer landelijk te maken? Dan kan inspiratie opdoen nooit geen kwaad. Kom eens langs in onze showrooms in Soest en Wommelgem om inspiratie op te doen en om verschillende meubels te bekijken. Daarnaast kun je ons ook altijd bereiken via 035-8796032 of mail naar info@gigameubel.nl

Deel dit artikel

Laatste meubel trends, inspiratie & tips!