Trends & InspiratieSlaapkamer inspiratie 30 augustus 2022

3 keer inspiratie voor je nachtkastje

Door A photo of Giga Meubel Giga Meubel  van Giga Meubel

Een belangrijk onderdeel van je slaapkamer is je nachtkastje. Naast dat een nachtkastje praktisch is om je wekker op te zetten, telefoon op te leggen en je boek op te bergen is een nachtkastje ook een grote sfeerbepaler in de slaapkamer. Omdat er veel verschillende soorten nachtkastjes zijn, kan het best lastig zijn om het nachtkastje van jouw dromen te shoppen. Wij helpen je graag met wat inspiratie.

Een houten nachtkastje

​​Een houten nachtkastje geeft door het natuurlijke materiaal automatisch een rustige uitstraling aan je slaapkamer. Rust is vanzelfsprekend heel belangrijk in de slaapkamer en dat maakt een houten nachtkastje dan ook een geliefde keuze in veel huishoudens. Omdat de houten nachtkastjes een neutrale uitstraling hebben zijn deze gemakkelijk te combineren met andere items. Kies voor een houten nachtkastje met zwart metalen poten voor een robuuste, industriële look. Een industrieel nachtkastje geeft je slaapkamer een stoere uitstraling. 

    

Een locker nachtkastje

Een locker nachtkastje zoals de nachtkastjes uit onze serie Pip en Dex geven je slaapkamer een stoere en robuuste uitstraling. Naast het industriële uiterlijk van deze kastjes biedt deze soort kastjes ook ruim voldoende opbergruimte voor alle spulletjes die je binnen handbereik wilt hebben als je in bed ligt. De locker nachtkastjes zijn gemaakt van staal. De locker nachtkastjes zijn verkrijgbaar met één deur of twee deuren. Door de legplanken in de locker nachtkastjes zijn deze gemakkelijk in te delen en wordt de ruimte goed benut. 

   

Een webbing nachtkastje

Het materiaal webbing zie je de laatste tijd steeds meer terugkomen in de interieurwereld. En ook het webbing nachtkastje mag zeker gezien worden. Net als de houten nachtkastjes zorgt het natuurlijke materiaal bij deze nachtkastjes voor een rustige uitstraling. Door de gezellige uitstraling van de webbing nachtkastjes in combinatie met het natuurlijke materiaal passen deze nachtkastjes erg goed in een bohemian interieurstijl. De webbing nachtkastjes zijn een absolute eyecatcher en doen het goed in elke slaapkamer. 

   

Praktische zaken voor je nachtkastje

Een nachtkastje is idealiter 40 cm of hoger. Zo kun je gemakkelijk bij de spullen die je op de bovenkant hebt liggen en bevat het kastje ook voldoende opbergruimte. Let bij de keuze van het nachtkastje ook op dat het goed past bij je bed zodat er een stijlvol geheel ontstaat. Als je kiest voor een nachtkastje met deurtjes, let dan goed op welke kant de deur op draait. Als je aan de rechterkant van het bed ligt is een rechtsdraaiend deurtje de beste keuze, als je links ligt kies je voor een linksdraaiend kastje. Een nachtkastje kan ook ingezet worden in de hal of naast de bank, als mooie extra opbergplek. Bekijk alle nachtkastjes in onze collectie en kies het nachtkastje dat bij jou en bij jouw wensen past.

Heb je na het lezen dan deze blog nog vragen of wil je graag persoonlijk advies bij het uitkiezen van een nachtkastje? Neem contact met ons op of kom langs in onze showroom in Soest. Onze interieurspecialisten staan voor je klaar en kunnen je deskundig advies geven. Graag tot snel!

Deel dit artikel

Laatste meubel trends, inspiratie & tips!