Trends & InspiratieWoonkamer inspiratie 25 augustus 2022

Beige in je interieur, laat je inspireren

Door A photo of Giga Meubel Giga Meubel  van Giga Meubel

Wit en grijs zijn jarenlang de populairste kleuren in menig interieur geweest, maar sinds enige tijd hoort beige daar ook zeker bij. Beige kun je net als wit en grijs eindeloos combineren. Met beige voeg je, in tegenstelling tot grijs, warmte toe aan je interieur. Daarnaast is beige een kleur die heel natuurlijk en rustig oogt.

Verschillende tinten voor diepte

Beige komt in veel verschillende kleurtinten, van heel licht beige tot heel donker beige, bijna bruin. Door de verschillende tinten beige te combineren creëer je diepte in je interieur. Ook het gebruik van verschillende materialen zorgt voor meer diepte. Kies bijvoorbeeld voor een beige plaid van wol en beige vazen van steen. Uiteraard kun je ook kiezen voor een beige tint op de muren, bijvoorbeeld met beige kalkverf.

Een beige interieur met zwarte details

Een hele gave toevoeging aan een beige interieur is het toevoegen van zwarte details. Denk hierbij aan zwarte kozijnen, zwarte fotolijsten, industriële meubels met een zwart gepoedercoat onderstel of zwarte accessoires. De zwarte details voegen, net als de verschillende tinten beige, diepte toe aan je interieur. Naast diepte geven de zwarte details het geheel een strakke en moderne uitstraling. 

Minimalistisch interieur

Zoals we eerder al zeiden, geeft beige je interieur een rustige, serene uitstraling. Daarnaast doet beige het heel goed in een minimalistisch interieur. Bij een minimalistisch interieur laat je de tierelantijntjes zo veel mogelijk achterwege waardoor je interieur er strak en rustig uitziet. Ben je op zoek naar meubels die passen in een minimalistisch interieur? Neem een kijkje bij onze Scandinavische en Japandi meubels. 

Combineren met beige

Omdat beige een neutrale kleur is kun je deze gemakkelijk met verschillende kleuren combineren. Ben je op zoek naar iets dat echt rust uitstraalt? Combineer beige dan met blauw, groen of pasteltinten. Je kunt beige ook combineren met aardetinten zoals terracotta, roestbruin en dieporanje

Heb je na het lezen van deze blog nog vragen over een beige interieur? Wil je bijvoorbeeld persoonlijk advies over het combineren van een beige interieur? Of ben je op zoek naar mooie beige meubels? Neem contact met ons op of kom langs in onze showroom in Soest. Onze interieurspecialisten staan voor je klaar en kunnen je deskundig advies geven. Graag tot snel!

Deel dit artikel

Laatste meubel trends, inspiratie & tips!