Trends & InspiratieEetkamer inspiratie 6 april 2023

De eettafel dekken voor de paasbrunch

Door A photo of Giga Meubel Giga Meubel  van Giga Meubel

Heb jij ook zo’n zin in de paasdagen? Eieren zoeken en schilderen, maar vooral lekker eten met familie of vrienden. Bij zo’n heerlijke paasbrunch wil je natuurlijk ook lekker uitpakken met het decoreren van de paastafel. Ben je nog op zoek naar tips om de paastafel gezellig aan te kleden? Lees snel verder om onze tips en tricks voor het versieren van de paastafel te lezen.

Een kleurenpalet kiezen

Om het voor jezelf makkelijk te maken, is het handig om te bedenken welke kleuren je wilt gebruiken voor je paastafel. Tijdens de paasdagen zijn veel mensen fan van pastelkleuren, zoals pastelgeel, pastelgroen of pastelblauw. De zachte en rustige uitstraling van de pasteltinten past goed bij Pasen en de lente omdat deze mooi aansluit op de kleuren van de natuur, zoals bloemen, knoppen en lentegroen. Kies een kleurenpalet waarbij je gebruikmaakt van een hoofdkleur, een secundaire kleur en een accentkleur.

Een tafelkleed of tafelloper als basis

Nu je het kleurenpalet voor je paastafel hebt bedacht, kan het leukste deel beginnen: namelijk het decoreren. Om de tafel een vrolijke basis te geven, kun je ervoor kiezen om een tafelkleed of tafelloper op de paastafel te leggen. Kies voor een tafelkleed in je hoofdkleur, zodat je alvast een mooie basis hebt.

Servies

Het allerbelangrijkste bij een paasbrunch is - naast lekker eten en goed gezelschap - natuurlijk een mooi servies. Begin met een bord in je secundaire kleur en plaats hier bovenop een schaaltje in je accentkleur, zoals dit leuke schaaltje van HKLiving. In het schaaltje kun je yoghurt, cornflakes of een salade presenteren, of je kunt de schaaltjes gebruiken om de eierschaal in te doen. Zet bij elk bord een glas en een mok voor koffie of thee neer. 

Fleur je paastafel op met een vrolijk boeket of een mooie paastak

Om je paastafel extra sfeer te geven, kun je de tafel opvrolijken met een gezellige bos bloemen die past bij je kleurenpalet. Naast een mooi boeket, is een paastak natuurlijk ook niet te missen op de eettafel. Plaats één of meerdere paastakken in een mooie vaas, of leg een paastak op het midden van de paastafel en plaats hier de rest van je tafelaankleding omheen. 

De finishing touch

Het tafelkleed ligt, het servies staat op tafel, tijd om te decoreren! Plaats in het midden van de paastafel een mooie etagère om kleine hapjes op te plaatsen, door de hoogtevershillen creëer je een speels effect. Kies leuke servetten die passen in je thema en voeg nog wat kaarsen en paasdecoratie toe. 



Ben je na het lezen van deze blog geïnspireerd geraakt om je paastafel aan te kleden of wil je graag persoonlijk advies over het stylen van je paastafel? Neem contact met ons op of kom langs in onze showroom in Soest. Onze interieurspecialisten staan voor je klaar en kunnen je deskundig advies geven. Graag tot snel! 



Deel dit artikel

Laatste meubel trends, inspiratie & tips!