Trends & InspiratieTuin inspiratie 13 juni 2023

Dive into style: Loungen bij het zwembad

Door A photo of Giga Meubel Giga Meubel  van Giga Meubel

De zomer komt eraan en dat betekent dat we weer lekker gaan afkoelen in het zwembad. Dus tijd om je parasol en ligbed naar buiten te brengen! In deze blog geven we je tips en inspiratie voor de stijl voor jouw tuin bij het zwembad. Want naast verkoeling zoeken, wil je natuurlijk ook genieten van een mooie en comfortabele buitenruimte.

Lekker zonnen

Ligbedden zijn niet alleen comfortabel, maar ze zijn ook een belangrijk onderdeel van de sfeer bij het zwembad. Het is belangrijk om te kiezen voor een ligbed dat past bij de stijl van je zwembad en de rest van je buitenruimte. Als je bijvoorbeeld een modern zwembad hebt, kan een strak en minimalistisch ontwerp goed passen. Maar als je een rustieke en landelijke sfeer wilt creëren, dan past een ligbed met een natuurlijke uitstraling beter bij je stijl. 

Functionele en duurzame ligbedden

Het is belangrijk om niet alleen te kijken naar het uiterlijk, maar ook naar de functionaliteit en duurzaamheid van de ligbedden. Let bijvoorbeeld op het materiaal en de afwerking om er zeker van te zijn dat het ligbed bestand is tegen de weersomstandigheden. Een comfortabel en stijlvol ligbed is de perfecte aanvulling op je zwembad en zorgt voor een ontspannen en luxe sfeer.




Veilig in de schaduw

Een parasol is niet alleen praktisch bij het zwembad, hij is trouwens ook een echte eyecatcher in je buitenruimte. Met een ruime keuze aan kleuren, patronen en materialen, kun je een parasol vinden die perfect past bij jouw persoonlijke stijl en de uitstraling van je tuin. Van moderne parasols van Hartman tot vrolijke parasols van HKliving die je tuin helemaal opfleuren. Bovendien bieden parasols niet alleen schaduw, maar beschermen ze je ook tegen UV-straling. Hierdoor kan je nog langer van het buitenleven genieten zonder je zorgen te maken over de schadelijke effecten van de zon.


Iets bijzetten met bijzettafels

Bijzettafels zijn een handige en stijlvolle toevoeging aan de tuin bij het zwembad. Ze bieden een perfecte plek om drankjes, snacks, boeken of zonnebrandcrème neer te zetten terwijl je geniet van de zon. Er zijn verschillende soorten bijzettafels verkrijgbaar, van kleine ronde tafels tot grote vierkante modellen. Kies een bijzettafel die past bij de stijl van je zwembad en de rest van je tuin. Ga bijvoorbeeld voor een houten tafel voor een rustieke uitstraling, of kies een strakke, metalen tafel voor een modernere look. Met een bijzettafel bij het zwembad heb je altijd alles binnen handbereik en geniet je nog meer van je ontspannen dag in de zon.


Optimaal genieten: Musthave zwembadaccessoires

Bij het inrichten van een zwembad in de tuin zijn er tal van accessoires die je kunt toevoegen om de ervaring nog aangenamer te maken. Naast de eerder genoemde ligbedden, bijzettafels en parasols, is een tuindouche een onmisbaar item om jezelf te verfrissen tijdens de hete zomerdagen. Na het zwemmen is het ook heerlijk om even af te spoelen onder de verfrissende stralen van een tuindouche. 

Praktische accessoires voor nóg meer plezier

Naast een tuindouche zijn er ook andere accessoires die bijdragen aan het gemak en comfort, zoals een vuurkorf om tijdens die zwoele zomeravonden nog urenlang buiten te kunnen zitten. Door het sfeervolle geluid van het knetterende vuur, wordt de avond nóg gezelliger. Ook leuk en handig is een opbergbox om zwembadaccessoires netjes op te bergen. Met deze accessoires maak je je tijd bij het zwembad een geweldige, gemakkelijke en plezierige tijd!




Ben je na het lezen van deze blog geïnspireerd geraakt en wil je nu graag je tuin onder handen nemen? Neem contact met ons op voor persoonlijk advies of kom langs in onze showroom in Soest. Onze interieurspecialisten staan voor je klaar en geven je graag deskundig advies. Tot snel!



Deel dit artikel

Laatste meubel trends, inspiratie & tips!