Trends & InspiratieWoonkamer inspiratieEetkamer inspiratieSlaapkamer inspiratieWerkkamer inspiratie 26 april 2023

Maak van je muren het statement van je interieur

Door A photo of Giga Meubel Giga Meubel  van Giga Meubel

Dacht je altijd dat witte muren de beste keuze zijn voor jouw woonkamer? Dan heb je het mis! De muren spelen namelijk een grote rol bij het creëren van de juiste sfeer in je interieur. Er zijn verschillende manieren om je muren op te fleuren en een unieke uitstraling te geven aan de ruimte. Je kunt spelen met verschillende kleuren, patronen en texturen op de wand. Maar ook het materiaal en de afwerking van de muur zijn bepalend voor de sfeer in huis. Behang geeft een heel andere sfeer dan muurverf. Maar ook met gezellige wanddecoratie kan je de stemming van de kamer verbeteren.

Bij het inrichten van je woning is het dus belangrijk om goed na te denken over de sfeer die je wilt creëren en welke soort wanden hier het beste bij passen. Heb je geen idee wat het beste op jouw muur past? Lees dan snel deze blog om inspiratie op te doen.

Een likje verf

Je kunt kiezen voor de klassieke optie en de hele muur in één egale kleur verven. Door te kiezen voor muurverf heb je een grote keuze aan kleuren en vind je dus altijd de perfecte kleur voor jouw huis. Verf is ook snel en eenvoudig aan te brengen op de muur en dus ideaal als je huis snel af moet zijn! Ga ook voor een frisse kleur op de muur net als in één van onze stijlkamers.

De leukste trend: betonlook

Is jouw interieurstijl te omschrijven als stoer en modern? Dan past een muur met betonlook heel mooi in jouw woonkamer. Het is vrij eenvoudig om je wanden deze trendy look te geven. Je gebruikt twee tinten verf die bijna identiek zijn en brengt deze kruisgewijs aan op de muur. Wij hebben het al eens uitgeprobeerd, ben je benieuwd naar het resultaat? Bekijk dan deze video! De muur met betonlook staat ook mooi in een minimalistisch of Wabi Sabi interieur. Het doorbreekt de zachte kleuren van de meubels en dit zorgt voor een mooi geheel.

Behang voor elke stijl

Ben jij helemaal fan van vrolijke printjes en unieke texturen? Dan is behang de perfecte oplossing voor jouw muur. Er zijn eindeloos veel verschillende motieven en kleuren. Dit geeft je de mogelijkheid om jouw favoriete print op de muur te brengen. Behangen is echt een precisiewerkje, dus het is belangrijk om je goed in te lezen of een tutorial te bekijken. Alles gelukt? Je wanden zijn nu hét statement van je interieur.

Wandpanelen: sfeer en karakter

Houten wandpanelen zijn dé trend van nu en geven elke ruimte een warme uitstraling. Zo creëren ze niet alleen een stijlvol interieur, maar zijn ze ook functioneel. De houten wandpanelen worden ook wel akoestische wandpanelen genoemd, ze zijn namelijk geluiddempend en zijn dus ideaal voor een gehorige woning en natuurlijk een gave look. 

Een persoonlijk tintje

Egale muren met één kleur of patroon voelen soms wat leeg of onpersoonlijk. Met wanddecoratie doorbreek je de eentonigheid. Wanddecoratie is er in allerlei soorten en maten en past bij elke woonstijl. Hang foto’s aan de muur om je interieur persoonlijker te maken of gebruik kunst met strakke vormen voor een moderne touch. Maar ook een klok of een spiegel geeft extra sfeer aan de ruimte en is ook nog eens functioneel. Wanddecoratie Ato van By-Boo geeft jouw interieur een moderne look. De organische vormen in aardetinten zijn helemaal de trend van nu.



Ben je na het lezen van deze blog geïnspireerd geraakt en wil je nu graag de muren onder handen nemen? Neem contact met ons op voor persoonlijk advies of kom langs in onze showroom in Soest. Onze interieurspecialisten staan voor je klaar en geven je graag deskundig advies. Tot snel!




Deel dit artikel

Laatste meubel trends, inspiratie & tips!