Trends & InspiratieWoonkamer inspiratieEetkamer inspiratieSlaapkamer inspiratieWerkkamer inspiratie 19 mei 2023

Ontdek de tijdloze elegantie van Mid Century design

Door A photo of Giga Meubel Giga Meubel  van Giga Meubel

Mid Century design, een stijl die zijn oorsprong vindt in de jaren '40 tot '60, is nog steeds een populaire trend in de interieurwereld. Bij Giga Meubel hebben we een prachtige selectie van Mid Century meubels en accessoires die perfect passen in elk interieur. Laat je inspireren door de perfecte balans tussen functionaliteit en design die deze stijl biedt. Hoe je die Mid Century Modern stijl zelf moet toepassen? Dat leggen we je uit in deze blog!

Een kleurrijk palet van mogelijkheden

Kleur speelt een belangrijke rol in Mid Century design en kan je interieur tot leven brengen. Felle, levendige kleuren zoals oranje, geel en turquoise waren populair in de jaren '50 en '60 en werden vaak gecombineerd met subtiele aardetinten zoals bruin, beige en grijs. Deze kleuren creëerden een vrolijke en levendige sfeer in het interieur. Tegenwoordig worden de levendige kleuren vaak gecombineerd met neutrale tinten zoals zwart, wit, beige en grijs voor een gebalanceerd geheel. Ook worden er patronen en prints gebruikt, zoals geometrische vormen en abstracte designs, om een speels element toe te voegen. Natuurlijke aardetinten zoals mosterdgeel, olijfgroen en roestbruin geven een vintage touch aan je interieur. Ontdek de vele mogelijkheden van kleur en creëer een unieke en levendige sfeer in je eigen Mid Century interieur.

Natuurlijke materialen en tijdloze klassiekers

Het gebruik van natuurlijke materialen is een kenmerkend aspect van Mid Century meubels. Hout, zoals teak en walnoot, voegt warmte en karakter toe aan de ruimte. Daarnaast worden ook materialen zoals metaal en leer veelvuldig gebruikt. Het samenspel van verschillende materialen en texturen geeft de meubels een tijdloze uitstraling. Bij Giga Meubel hebben we zorgvuldig geselecteerde meubels gemaakt van hoogwaardige materialen die duurzaamheid en kwaliteit garanderen. Laat je inspireren door de natuurlijke schoonheid van Mid Century meubels en creëer een interieur waarin functionaliteit en esthetiek hand in hand gaan.


Accessoires met karakter

Naast meubels zijn accessoires essentieel om je interieur compleet te maken in Mid Century stijl. Bij Giga Meubel hebben we een breed scala aan accessoires, geïnspireerd door de jaren '50 en '60, die je interieur karakter en persoonlijkheid geven. Denk aan abstracte kunstwerken, natuurlijke elementen zoals planten en houten sculpturen, en andere retro gadgets en meubelstukken uit die tijd. Deze accessoires zorgen voor een authentieke sfeer en voegen een vleugje vintage toe aan je interieur. Maak je interieur compleet met de juiste accessoires en creëer een unieke en sfeervolle ruimte waarin je je helemaal thuis voelt.

Verlichting die sfeer brengt

Verlichting speelt een belangrijke rol in het creëren van de juiste sfeer in een Mid Century interieur. Bij Giga Meubel hebben we een prachtige selectie hanglampen en tafellampen die perfect passen bij deze stijl. Kies voor lampen met organische vormen en minimalistisch design om de kenmerkende uitstraling van Mid Century verlichting te creëren. Combineer hout en metaal voor een tijdloze mix van materialen. Hoewel warme tinten zoals geel en oranje traditioneel werden gebruikt in Mid Century verlichting, kun je bij Giga Meubel ook lampen vinden met eigentijdse kleurenschema's zoals zwart, wit, beige en grijs. Hiermee breng je een gezellige sfeer in je interieur, maar wel op een moderne manier.

Ben je na het lezen dan deze blog geïnspireerd geraakt door de Mid Century Modern interieurstijl of wil je graag persoonlijk advies over het stylen van een Mid Century interieur? Neem contact met ons op of kom langs in onze showroom in Soest. Onze interieurspecialisten staan voor je klaar en kunnen je deskundig advies geven. Graag tot snel! 

Deel dit artikel

Laatste meubel trends, inspiratie & tips!