Trends & InspiratieWoonkamer inspiratieEetkamer inspiratie 31 mei 2022

Verschillende lampen boven de eettafel combineren

Door A photo of Giga Meubel Giga Meubel  van Giga Meubel

Het komt steeds vaker voor dat er verschillende lampen boven de eettafel worden gecombineerd. Waarom ook niet? Dit is weer eens wat anders dan standaard dezelfde lampen of maar één lamp. Je moet hierbij wel rekening houden met bepaalde dingen. 

Om te zorgen dat het niet te fel wordt, is het belangrijk om de lichtsterkte gelijkmatig te verdelen over beide lampen. En om het licht perfect aan de sfeer te kunnen aanpassen, is een dimmer natuurlijk de beste oplossing.Vind je het lastig om zelf verschillende lampen bij elkaar te combineren, dan kan je ook kiezen voor een lamp die zelf al bestaat uit meerdere lampen. Ook deze lampen verkopen we bij Giga Meubel. Hieronder zie je bijvoorbeeld hanglamp Hanglamp 4+3L mix gold

Tips voor het hangen van meerdere lampen boven de eettafel 

  • Wil je meerdere lampen ophangen boven je eettafel kies dan voor een oneven aantal. Hierdoor kan je een speels effect creëren. 
  • Kies voor lampen die passen bij de stijl van je interieur. 
  • Combineer lampen die op het oog totaal van elkaar verschillen, maar toch samen een geheel vormen. 
  • Pas op met het mixen van verschillende stijlen. Tegenpolen zorgen voor onrust boven de eettafel en versterken elkaar nooit. 

Soorten lampen voor boven de eettafel 

Er zijn heel veel verschillende lampen waaruit je kan kiezen om boven de eettafel te hangen. We zetten een paar soorten voor je op een rijtje. 

  1. Gloeilamp
  2. Kroonluchter
  3. Industriële lamp
  4. Origami lamp 
  5. Eyecatcher lamp 

Lampen kopen bij Giga Meubel 

Natuurlijk kan je ook bij Giga Meubel terecht voor mooie lampen. Neem een kijkje op de website en bekijk onder andere mooie hanglampen van Steinhauer, Label51 en Zuiver. Kies de lamp die het beste bij jou past!




Deel dit artikel

Laatste meubel trends, inspiratie & tips!