Trends & InspiratieEetkamer inspiratie 16 augustus 2022

Welk formaat ronde eettafel heb ik nodig voor 6 personen?

Door A photo of Giga Meubel Giga Meubel  van Giga Meubel

Vaak zie je dat eettafels vierkant of ovaal zijn, maar onderschat de kracht van een ronde eettafel niet. Een ronde eettafel brengt een aantal grote voordelen met zich mee. Houd je van een borrel met vrienden? Je kunt er gemakkelijk een paar stoelen bij schuiven. Ook kan iedereen bij het midden van de tafel, ideaal voor tijdens een spelletjesavond.  Heb je een gezin met jonge kinderen? De kinderen kunnen hun hoofd niet stoten door de ronde afwerking van de eettafel. Een ronde eettafel vergroot het sociale contact met je gezelschap en zorgt hierdoor automatisch voor een betere sfeer in huis. Ronde tafels worden gemaakt in verschillende formaten, allemaal met hun eigen voordeel voor verschillende ruimtes en gezelschappen. In deze blog zetten we de ronde zespersoons eettafel in de spotlight.

Hoe groot moet de tafel voor zes personen zijn?

Als je op zoek bent naar een ronde eettafel voor zes personen, raden wij je aan om te kiezen voor een tafel met een doorsnede van 140 cm. Op deze manier kan iedereen comfortabel zitten en passen alle stoelen mooi om de ronde tafel. Omdat stoelen met armleuningen over het algemeen een stuk breder zijn dan stoelen zonder armleuningen gelden er voor stoelen zonder armleuningen andere regels. Je mag dan namelijk een extra stoel aan de tafel schuiven, waardoor een ronde eettafel met een diameter van 130 cm dus al voldoende is voor zes personen. Is je gezelschap groter of juist kleiner dan zes man? Voor elke 10 cm doorsnede die erbij komt, mag je één stoel toevoegen. Hetzelfde geldt andersom, voor elke 10 cm doorsnede die de tafel kleiner wordt, haal je één stoel weg. 

Ronde eetkamertafels bij Giga Meubel

Nu we hebben vastgesteld wat de ideale grootte voor de eettafel is, kun je een mooi exemplaar gaan uitkiezen. Misschien heb je al een duidelijk beeld van het soort eettafel dat je wilt gaan kopen, maar misschien heb je nog geen idee. We helpen je uiteraard graag door een onderscheid te maken tussen een aantal stijlen: 

De industriële ronde tafel

De industriële ronde tafel wordt gekenmerkt door zijn stoere en robuuste uiterlijk. Dit exemplaar heeft vaak een dik houten blad en een tafelpoot van zwart gecoat metaal. 

De klassieke ronde tafel

De klassieke ronde tafel staat bekend om de poten langs de randen van het tafelblad. Deze stijl gaat nooit uit de mode en is een goede, tijdloze keuze op de lange termijn. 

De marmeren ronde tafel

De marmeren ronde tafel wordt uiteraard gekenmerkt door zijn marmeren tafelblad. Het prachtige marmer patroon geeft je eethoek een luxueuze uitstraling. 


Heb je na het lezen van deze blog nog vragen? Of wil je graag persoonlijk advies? Neem contact met ons op of kom langs in onze showroom in Soest. Onze interieurspecialisten staan voor je klaar en kunnen je deskundig advies geven. Graag tot snel!

Deel dit artikel

Laatste meubel trends, inspiratie & tips!