Trends & Inspiratie 16 juni 2021

Zo creëer je een Hotel Chique interieur

Door A photo of Giga Meubel Giga Meubel  van Giga Meubel

Het blijft altijd heerlijk en een echt uitje om in een hotel te verblijven. De mooie en nette slaapkamer, de mooie badkamer en het vaak strakke interieur zorgen ervoor dat er een fijne sfeer heerst en je er helemaal tot rust komt. Het is niet voor niets dat je de Hotel Chique stijl steeds meer ziet terugkomen. In deze blog lees je wat Hotel Chique nu precies inhoudt en hoe je deze gave stijl kan toepassen in je interieur. 

Wat is hotel Chique? 

Eigenlijk verklappen de woorden het al een beetje. Het is een vrij nieuwe maar daardoor niet minder hippe woonstijl. Hotel Chique betekent dat alles mooi en netjes is ingericht, net zoals in een hotel. Het heeft een luxe uitstraling en is ook wel te herkennen aan de natuurlijke tinten en materialen. Accenten van goud en marmer zie je daarnaast veel terugkomen en ook de kleuren zwart, beige en groen horen bij een Hotel Chique interieur. 

Zorg voor de juiste combinatie van kleuren

Er zijn een aantal kleuren die zorgen voor een echt hotel gevoel. Een kleur die zeker niet mag ontbreken in een Hotel Chique interieur is goud. Het past perfect bij luxe materialen zoals fluweel of marmer. Hou je wat minder van goud? Dan kan je het eventueel ook verwerken in bijvoorbeeld wat minder opvallende accessoires. Daarnaast zijn de kleuren donkergrijs, donkerbruin en zwart kleuren die goed passen bij deze stijl. 

De materialen en vormen van een Hotel Chique interieur

Naast kleuren spelen ook materialen en vormen een grote rol in een Hotel Chique interieur. Maak gebruik van spannende combinaties van ronde en ovalen meubelen met strakke lijnen en er ontstaat een mooi geheel. Daarnaast zijn materialen van marmer en messing altijd goed. Deze stralen veel luxe uit door de glans en goudkleur. Ook witte muren zal je niet veel tegenkomen in een Hotel Chique interieur. Naast donkere muurverf is ook behang met een gave print een echte must. De fauteuil Madison van het merk Dutchbone is een chique fatueil die mooi in het Hotel Chique interieur past! Maar ook een mooie hoekbank van bijvoorbeeld velvet is een mooi voorbeeld van wat goed in een Hotel Chique interieur past. 

Goede verlichting voor sfeer

Sfeervolle verlichting mag niet ontbreken in een Hotel Chique interieur. De juiste verlichting doet meer met een interieur dan je misschien van tevoren denkt. Kies bijvoorbeeld voor een mooie staande lamp in de woonkamer of een mooie tafellamp. Zo is het functioneel en ook nog eens stijlvol! Een mooi voorbeeld van een Hotel Chique lamp is de Richmond Cyrine hanglamp. Met deze goudkleurige lamp heb je meteen een stijlvolle sfeer te pakken! 

Maak gebruik van accessoires, maar voorkom prullaria

Gebruik maken van accessoires is altijd goed, maar er zijn een aantal punten waar je op moet letten als het gaat om een Hotel Chique interieur. Om de basis goed te krijgen moet er ruimte worden gemaakt. We raden aan om een goede selectie te maken van wat je wil houden en van wat weg kan. Mocht je nou wat accessoires hebben die net niet in het interieur passen, kun je altijd nog met de spuitbus aan de slag. Het belangrijkste om te onthouden is: voorkom prullaria! Dan zit je al snel op de juiste weg als het gaat om accessoires.  

De juiste vloer maakt het geheel af

Nadat je de juiste meubels hebt uitgekozen, de muren hebt geverfd, goede verlichting hebt en de juiste accessoires hebt uitgekozen blijft alleen de vloer nog over. Vloeren die vaak worden gekozen in een Hotel Chique interieur zijn bijvoorbeeld een tegel PVC vloer of een visgraat vloer. Beide zie je tegenwoordig steeds meer, maar daardoor is het niet minder stijlvol. 

Hotel Chique slaapkamer

Voor het creëren van een Hotel Chique slaapkamer zijn er een aantal tips. Ten eerste mag een groot bed natuurlijk niet ontbreken. Mocht je nou geen ruimte hebben voor een groot bed, kan je ook met mooi beddengoed, een sprei en verschillende kussens voor een Hotel Chique sfeer zorgen. Heb je naast het grote bed nog ruimte over? Dan is het een goed idee om een relaxte stoel van velvet in de slaapkamer te zetten. Hierdoor laat je echt zien dat je slaapkamer meer is dan alleen een plek om te slapen. 

Hotel Chique bij Giga Meubel 

Wil je na het lezen van deze blog ook aan de slag om jouw interieur Hotel Chique te maken? Dan kan inspiratie opdoen nooit kwaad. Kom eens langs in onze showroom in Soest om inspiratie op te doen en om verschillende collecties te bekijken. Daarnaast kun je ons ook altijd bereiken via 035-8796032 of mail naar info@gigameubel.nl 

Deel dit artikel

Laatste meubel trends, inspiratie & tips!