Trends & InspiratieWoonkamer inspiratieEetkamer inspiratieSlaapkamer inspiratie 10 juni 2022

Zo maak je een moodboard van jouw stijl

Door A photo of Giga Meubel Giga Meubel  van Giga Meubel

Als je gaat verhuizen of als je je huis een nieuwe look wil geven kan het handig zijn om een moodboard te maken. Met een moodboard krijg je een mooi overzicht van de stijl die je wilt creëren. Er zijn verschillende manieren om een moodboard te maken, zo kun je met een oude stapel tijdschriften en een schaar aan de gang of een digitaal moodboard maken. Daarnaast zijn er verschillende tools om gratis online een moodboard te maken. 

Aan de slag met tijdschriften

Heb je nog een stapel woonmagazines liggen? Pak een schaar en een vel papier en ga een middagje ouderwets knutselen. Knip de mooiste ruimtes, producten, kleuren en materialen uit en voeg ze samen op je moodboard. Wacht nog even met plakken totdat je zeker weet hoe je de plaatjes wilt neerleggen. 

Digitaal moodboard maken

Een moodboard is eigenlijk gewoon een verzameling afbeeldingen en kan dus op talloze manieren gemaakt worden. Een hele makkelijke en snelle manier om een moodboard te maken is een digitaal moodboard. Een digitaal moodboard kun je gewoon maken in Microsoft Word, Google Docs of een ander programma dat je fijn vindt. Zoek op het internet naar afbeeldingen die je wilt gebruiken en plak ze in je bestand. Je kunt natuurlijk ook de foto’s van onze website gebruiken voor je moodboard. 


Online moodboard maken

Makkelijker dan dit wordt het niet. Als je online een moodboard gaat maken hoef je zelf alleen nog maar de juiste afbeeldingen te zoeken. Handige gratis tools om een moodboard te maken zijn bijvoorbeeld Canva, Adobe Spark en Gomoodboard.com. Bovenstaand moodboard hebben wij gemaakt in Canva.

Je moodboard is af ..en nu?

Je moodboard is af en je hebt een mooi overzicht gekregen van de stijl die je wilt creëren in huis. Kijk rustig naar je moodbord en ga op zoek naar de elementen die eruit springen. Welke dingen wil je terug laten komen in je eigen huis en wat laat je liever achterwege? Ga met je moodboard onder de arm de winkel in of shop online de leukste items voor jouw ideale thuis.



Deel dit artikel

Laatste meubel trends, inspiratie & tips!